61 de elevi de la CNVA își donează banchetul de sfârșit de gimnaziu

La inițiativa unor elevi și a unor profesori de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, 61 de elevi din clasele 8A și 8B au decis să „doneze” banchetul pentru bucuria unor copii din Fundația Inimă de Copil.

„Renunțăm la ținute sofisticate și în 6 iunie vom sărbători finalul clasei a VIII-a în jeansi pentru că ne dorim să trimitem în tabără 25 de copii din programele Fundației. Petrecerea noastră va fi ocazia perfectă pentru a aduce bucurie unor copii ca noi și pentru a-i ajuta să trăiască experiențe de neuitat în vacanța de vară”, se arată într-o postare a elevilor de la CNVA.

„Copiii de la Inimă de Copil au nevoie de noi să le arătăm o lume întreagă de posibilități. Taberele Inimă de Copil sunt gratuite pentru ei, dar presupun costuri, iar proiectul nu se poate derula an de an, fără sprijinul comunitătii, al companiilor, donatorilor și voluntarilor care înțeleg importanța unui astfel de gest. Cea mai frumoasa amintire din gimnaziu va fi că vom dărui amintiri unor copii ca noi! Dacă și în voi bate o inimă de copil, donați alături de noi! Orice sumă contează. 65 lei donați = 1 zi de tabără pentru un copil”, mai spun elevii de clasa a opta.

Provocarea se adresează și altor elevi și studenților care organizează banchete și care doresc să doneze banii colectați pentru taxa de intrare sau banii pe care i-ar fi dat pe ținutele speciale pentru petrecere, pentru a susține o cauză socială în care cred.