A început discutarea amendamentelor la Legea Bugetului

Data : 3 februarie 2017

PSD respinge, unul după altul, amendamentele depuse în beneficiul gălățenilor

Astăzi a început discutarea amendamentelor la legea bugetului de Stat pe 2014.

Proiectele de amendament introduse de opozișie în comisia pentru transporturi şi infrastructură sunt respinse, rând pe rând, de parlamentarii PSD Nicolae Marin și Ionel Daniel Butunoi, acestea primind aviz negativ.

Pănă la această ora au fost respinse proiectele depuse de deputatul PNL Victor Paul Dobre:

  • 1,000 mii lei pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate și alte studii pentru elaborarea documentației tehnice pentru centura rutieră a municipiului Galați
  • 150,000 lei destinați demarării studiului de fezabilitate pentru drumul expres Siret-Suceava-București

Revenim cu amănunte, pe măsură ce alte proiecte privind Galațiul vor intra țn dezbatere

ora 16:00

Au fost respinse și cele 5 amendamentele depuse de deputatul Cătălin Cristache:

  • Alocarea a 14.000 mii lei pentru finalizarea Sediului Primăriei Galați la termenul angajat de către autoritățile locale (31 mai 2017)
  • Alocarea 7.800 mii lei pentru finalizarea lucrărilor la cartierul de locuințe sociale din municipiul Galați. Construcția este finalizată în proporție de 90% și mai e nevoie doar de anumite lucrări suplimentare necesare pentru primirea avizului de funcționare.
  • Alocarea a 3.565 mii lei pentru finalizarea proiectului de modernizare și lărgire a bulevardului Traian din municipiul Galați.
  • Alocarea sumei de 4.100 mii lei pentru realizarea proiectului „Drum ocolitor Poliția de Frontieră Galați”. Acesta presupune realizarea unui acces alternativ care să ocolească infrastructura rutieră urbană existentă pentru traficul greu către punctul de trecere – bac spre Tulcea
  • Introducerea in buget a obiectivului de investiții ” Construirea drumului expres Galaţi – Brăila – Slobozia – Autostrada A2” cu credite bugetare de 100,000 mii lei și credite de angajament de 2.295.000 mii lei țn anul 2017

”Nu știu cum înțeleg domniile lor să facă politică în beneficiul gălățenilor. Eu am votat în favoarea tuturor amendamentelor depuse pentru județul Galați, indiferent cine le-a susținut. Pentru PSD, se pare că este mai important carnetul de partid decît certificatul de naștere. Cu Viorel Ștefan din Galați ministru al finanțelor, cu senatorul tecucean Ionel Daniel Butunoi șef al comisiei pentru transporturi şi infrastructură din senat, reușim, iată, performanța ca Galațiul să nu se regăsească în capitolul transporturi şi infrastructură din Legea Bigetului. Bine că îi preocupă ordonanțele pe codul penal”, ne-a declarat deputatul PMP Cătălin Cristache.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de