Absolvenții de la „Actorie” joacă în „Angajare de clovn(i)”

Data : 9 aprilie 2019

Temă de actualitate: manipularea într-un sistem închis duce la distrugerea relaţiilor umane.

În cadrul „Întâlnirii Şcolilor de Teatru”, festival aflat la prima ediție la Galați, iubitorii de teatru sunt invitați la o reprezentație provocatoare: vineri, 12 aprilie 2019, ora 19, studenţii anului III Actorie, clasa lector univ. dr. Adelaida Zamfira (Costache) din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi vă aşteaptă la spectacolul lor de licenţă, „Angajare de clovn(i)”, un studiu după piesa lui Matei Vişniec, având ca temă principală manipularea în cadrul unui sistem închis, ceea ce duce la distrugerea relaţiilor umane.

Trei clovni tineri se reîntâlnesc în urma unui anunţ de angajare, într-o sală de aşteptare. Uşa la care bat, este o poartă spre necunoscut. Angajatorul devine un diavol modern, care îmbracă haine de business, iar circul din care vin, devine societatea zilelor noastre. „Eşti talentat? Ai simţul umorului? Ai fost întotdeauna clovnul clasei? Vino la noi! Doar aici iti poţi găsi locul!” Cu naivitatea clovnului, a sincerităţii tinereţii, se prezintă la un casting, devenind doar instrumente în mâna unui angajator. O temă incomodă şi actuală, dincolo de cheia comică a spectacolului.
Distribuţie: Eduard Nanu, Andrei Călina, Silviu Dobre şi Mihai Păun. Light design şi sunet: Andrei Ardeleanu. Coordonator proiect: lector univ.dr. Adelaida Zamfira (Costache).

Spectacolul va avea loc în Sala SB03 a Facultăţii de Mecanică, din str. Domnească nr.111

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de