Acțiune de informare și conștientizare anticorupție la nivelul administrației publice din Tecuci

Autor :

Data : 28 august 2019

La activitate au participat primarul și viceprimarul municipiului Tecuci, consilieri locali, șefi de servicii și funcționari publici.

Ofițerul de prevenire din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galați a desfăşurat zilele trecute o activitate de informare și conștientizare anticorupție în rândul funcționarilor din instituții ale administrației publice locale din municipiul Tecuci.

Activitatea face parte din Proiectul “ANTICORUPȚIE, INTEGRITATE, PROMOVAREA ETICII – AIPE” al cărei beneficiar este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Tecuci – județul Galați, având ca obiectiv creșterea gradului de implementare a măsurilor de prevenire a corupției la nivelul UAT Tecuci, regiunea mai puțin dezvoltată Sud-Est. În mod concret, în proiect se urmărește consolidarea cunoștințelor și competențelor pentru personalul din administrația publică locală privind prevenirea corupției și creșterea gradului de conștientizarea a efectelor corupției în rândul acestora și al cetățenilor, în concordanță cu măsurile stabilite în Strategia Națională Anticorupție 2016-2020.

La activitate au participat primarul și viceprimarul Municipiului Tecuci, consilieri locali, șefi de servicii și funcționari publici în cadrul instituției, cărora le-au fost prezentate conceptele de etică și integritate, atribuțiile și competența Direcției Generale Anticorupție, obligațiile ce le revin în relația cu cetățenii, dar și cu angajații Ministerului Afacerilor Interne, infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție.

De asemenea, le-au fost aduse la cunoștință datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Galați (municipiul Galați, strada Crizantemelor nr. 10 – în incinta Secției 2 Poliție Galați, adresa de email galați.dga@mai.gov.ro , fax: 0236/453997) și faptul că Direcţia Generală Anticorupţie pune la dispoziţia cetăţenilor o linie telefonică gratuită, Call center anticorupție 0800.806.806, la care pot fi semnalate faptele de corupţie săvârșite de funcţionarii publici din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de