Oana Claudia Iurescu este președintele organizației municipale a PMP Galați

Data : 18 iunie 2017

Membrii Partidului Mișcarea Populară Galați au organizat sâmbătă alegeri interne pentru Consiliul Executiv Municipal, ocazie cu care a fost ales și președintele organizației Municipale. Consilierul local Oana Claudia Iurescu va ține de-acum înainte frâiele PMP, în municipiul Galați.

”Astăzi am primit un vot de încredere, ceea ce pentru mine este foarte important. Mi-am asumat alături de colegii mei, acest proiect, acum trei ani și jumătate și spun astăzi cu mândrie că suntem la fel de buni și la fel de curați. Dinozaurii n-au reușit, deși s-au chinuit 4 ani, să ne răpună. Noi rămânem aceeași echipă. Ca și obiectiv dorim să creștem proiectul pe care ni l-am asumat toți, dar cred că avem nevoie de meseriași. Mă refer la oameni care au competență într-un domeniu. E foarte important ca atunci când mergem să-i reprezentăm, fie în consiliile locale sau județene, să nu batem câmpii”, a precizat președintele organizației municipale a PMP Galați, Oana Iurescu.

La eveniment au participat și deputatul PMP, Cătălin Cristache, Valeriu Steriu, președintele executiv al PMP, Sigrfried Mureșan, prim-vicepreședinte PMP și Claudiu Palaz, președintele filialei Constanța. Toți au salutat faptul că la conducerea organizației municipale a fost aleasă o femeie tânără și luptătoare, care face parte din echipa PMP încă de la început.

”O felicit pe Oana Iurescu, președintele organizației municipale, cea care continuă lupta politică, începută acum trei ani de către Partidul Mișcarea Populară și care a fost alături de noi și s-a implicat în proiectul Mișcării Populare, de la început. Astăzi s-a coagulat o echipă sănătoasă, cu oameni noi, așa cum am promis de la început, oameni care nu au  fost implicați politic. Încercăm să venim cu o ofertă electorală nouă pe piața gălățeană. Noi nu avem monștri sacri în rândurile PMP, ci avem doar oameni care nu au făcut politică. Încercăm să schimbăm imaginea politicii, dusă de acel clan politic care a condus Galațiul timp de 26 de ani și am venit cu oameni, noi, tineri și frumoși”, a declarat Cătălin Cristache, președintele PMP Galați.

”Am venit astăzi la Galați pentru a susține în cadrul organizației municipale, echipa ce va prelua acest mandat și ,ă bucur că am putut participa la o activitate de construcție. În timp ce marele PSD își distruge echipa de sus în jos, demite sau exclude din partid pe câte un fost prim-ministru, noi construim cu furnicile noastre, de jos de la temelie un partid care va a avea în continuare foarte multe de spus”, a declarat la Galați, Valeriu Steriu, președintele executiv al PMP.

Siegfried Muresan a mulțumit echipei gălățene a PMP pentru felul în care se implică în problemele comunității locale. ”Atât deputatul Cătălin Cristache, prin interpelarea adresată guvernului, cât și eu, prin interpelarea pe care am adresat-o Comisiei Europene, sprijinim efortul combinatului ArcelorMittal de a participa la realizarea gazoductului european BRUA (Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria). Considerăm că sprijinirea producătorilor români este o prioritate pentru orice politician. Bunăstarea românilor se obține în primul rând prin stimularea producției și a productivității.” a spus eurodeputatul.

În conferința de presă care a urmat evenimentului, între temele abordate s-a aflat și starea fuziunii dintre PMP și UNPR.

”Ca în toată țara, așteptăm o decizie definitivă, astfel încât să se poată face o singură echipă, a PMP-ului. Este greu astăzi să forțezi un consilier fost UNPR să semneze o adeziune, pentru că, potrivit legii partidelor, își pierde mandatul. Această adeziune, practic nu poate fi semnată pentru nici o altă structură în această perioadă. Până nu avem o decizie finală, la nivelul nici unui județ nu putem avea decât o cooperare informală în cadrul consiliilor locale și o construcție de echipă”, a spus Valeriu Steriu.

Întrebat dacă actualul viceprimar, Picu Apostol Roman va face parte din actuala echipă a PMP Galați, Steriu a declarat că decizia aparține organizației locale. ”Este decizia organizației locale în urma fuziunii. Noi am mers, la nivel național pe recomandarea a de a căuta toate formele de integrare și în clipa de față, post-fuziune, structura UNPR pe care am condus-o nu a retras sprijinul politic nici unui consilier. Au fost foarte multe excese, cel puțin la nivel verbal în ceea ce-l privește pe Picu Roman, chiar astăzi ne-am regăsit foști combatanți din urma fuziunii. Acele vremuri au apus demult. Astăzi suntem într-o perioadă de construcție. Oricine dorește să vină și să contribuie este binevenit, dar dacă vor fi și frâne, organizațiile județene vor ști cum să pună capăt”, a spus Valeriu Steriu, Președinte executiv al PMP și Președinte al UNPR până la data finalizării fuziunii.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de