Ambulatoriul Spitalului județean de Urgență va fi modernizat cu fonduri europene

Autor :

Data : 31 iulie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproape 12 milioane de lei.

Ambulatoriul Integrat de Specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi va fi extins, reabilitat, modernizat şi dotat cu fonduri europene. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproape 12 milioane de lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean Galaţi este de 1.512.835 de lei.

„Ambulatoriul va fi extins cu 1.500 de mp, iar spațiul unde au funcționat cabinetele medicilor de familie va fi reabilitat şi modernizat. De asemenea, proiectul prevede şi achiziţionarea de echipamente medicale în valoare de 2,1 milioane lei. Procedurile de achiziţie publică sunt într-o etapă avansată, ceea ce înseamnă că suntem aproape şi de semnarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor. Anul acesta am semnat cinci contracte de finanţare cu fonduri europene pentru modernizarea Ambulatoriilor Integrate de Specialitate de la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor ) şi a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Sf. Apostol Andrei, în valoare de aproape 40 de milioane de lei”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Ambulatoriul Integrat de Specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa “Sf. Apostol Andrei” va fi extins printr-o construcţie cu regim de înalţime P+3E. După finalizarea lucrărilor, în noile spaţii vor fi înfiinţate cabinete medicale pentru următoarele specialităţi: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie şi ortopedie.

Finanţarea a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de