Amplă acțiune a polițiștilor de la „Rutieră “

Autor :

Data : 16 iulie 2019

În numai o săptămână au reținute 162 de permise de conducere.

Săptămâna trecută, polițiștii Serviciului Rutier Galați au desfășurat o acțiune, pe raza județului Galați, ce a avut ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră.

Cu această ocazie, polițiștii rutieri au constatat 1.415 contravenții, dintre care 1393 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Au fost aplicate astfel, 349 sancțiuni contravenționale pentru depășirea regimului legal de viteză, 403 pentru abateri pietoni, 47 pentru nerespectarea de către bicicliști a prevederilor legale, 594 pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost reținute, în vederea aplicării sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, 162 de premise de conducere, dintre care 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 41 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 32 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 24 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 18 pentru consum de alcool.

Totodată, au fost reținute 45 de certificate de înmatriculare.

În cursul acțiunii au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier, 4 de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, 2 de părăsire a locului accidentului, 1 de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și 1 de refuz de recoltare a probelor biologice.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de