Au ajuns dozele de vaccin antigripal pentru populație

Autor :

Data : 23 septembrie 2019

Primii care vor beneficia de vaccinare sunt cei care fac parte din personalul medical.

Pentru că sezonul rece se apropie, reprezentanții Ministerului Sănătății fac demersuri pentru achiziționarea dozelor de vaccin antigripal. Primii care vor beneficia de vaccinare sunt cei care fac parte din personalul medical. Pentru aceștia au ajuns deja la Galați 1.680 de doze.

Pentru gălățenii care vor primi imunizarea prin cabinetele medicilor de familie, dozele vor ajunge în perioada următoare.

„În ultimii doi ani am făcut pași importanți pentru îmbunătățirea activității de vaccinare. Campaniile de vaccinare și informare „door-to door” pentru vaccinarea antirujeolă au dus la creșterea numărului de copii vaccinați în zonele defavorizate unde s-au derulat. Anul acesta primim finanțare europeană pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în România. Iar în această toamnă începem mai repede vaccinarea antigripală a personalului medical, cea mai expusă categorie de persoane la îmbolnăvire”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

În total, la Galați vor fi aduse 50.520 doze de vaccin antigripal. Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite și celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă și vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de