BILANȚ POZITIV AL ACTIVITĂȚII CLUSTERELOR REGIONALE (P)

Data : 11 decembrie 2018

REZULTATE PALPABILE PENTRU RELANSAREA ECONOMICĂ A REGIUNII DE SUD- EST A ROMÂNIEI

Pe data de 5 decembrie, la Universitatea ”Danubius” din Galați, membru fondator al primului cluster academic, Danubius Academic Consortium, a avut loc Conferința Clusterelor – Consorțiul ”Dunărea de Jos”- Inovare și cooperare.

Promovarea orașului Galați – Smart City, pol de inovare al României, a fost motivul prezenței Rectorului Universității ”Danubius” din Galați, Conf. univ. dr. Andy Corneliu PUȘCĂ, în luna noiembrie, în Portugalia, în calitate de General Co-Chair of Mobility IoT 2018 la categoria Cercetare din cadrul celei de a patra ediții a Summitului Smart Cities 3602018, un eveniment gradios care oferă o perspectivă completă de 3600 asupra orașelor inteligente, reunind cercetători, reprezentanți ai industriei, precum și inovații up-and-coming pentru a împărtăși experiențe și bune practici.

Domnia sa a avut onoarea de a deschide Conferința Clusterelor – Consorțiul ”Dunărea de Jos” cu tema ”Inovare și Cooperare”, anunțând un eveniment de bilanț, de prezentare a rezultatelor concrete ale Clusterelor regionale din cadrul Consorțiului ”Dunărea de Jos”, o comunitate puternică ce reunește mediului de afaceri, mediului universitar, autorităților publice care a fost creată pentru a oferi suport tehnic, de cercetare, de business sau în facilitarea deciziilor, pe o rază de 300 de Km domeniilor majore: ICT, Sănătate, Industrii Creative, Energie Verde, Naval.

Invitați speciali ai acestui eveniment, au fost:

–     Dl. Daniel COȘNIȚĂ – Președinte al Asociației Clusterelor din România

–     Dl. Marius HUMELNICU, City-Manager Primăria Galați

–     Dl. Gigel ISTUDOR, Vicepreședinte al Consiliului Județean Galați

–     Dl. Igor Alexandru BEJAN– Director Parcul de Tehnologie a Informației Galați

–     Dl. Gelu GURGUIATU – Decan al Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică

–     Dl. Cătălin ARAMĂ, Director General Centrul Național de Răspuns la Incidende de Securitate Cibernetică – CERT- RO

–     Dl. Ionuț MOCANU, Președinte Tehnopol

–     Dl. Vlad CĂȘUNEANU, Vicepresedintele Consiliului Raional Cahul

Conferința Clusterelor – Consorțiul ”Dunărea de Jos” cu tema ”Inovare și Cooperare” a oferit prilejul prezentării unor veritabile rezultate ale Clusterelor regionale precum și chestiuni de interes major pentru importanța clusterelor regionale din perspectiva internaționalizării acestora. La eveniment au participat toții actorii – cheie implicați în activitatea clusterelor regionale. (Agenda evenimentului).

La Universitatea ”Danubius”, o universitate situată în inima celei de a doua aglomerări urbane din România, în ceea ce se dorește a deveni Zona metropolitană Galați- Brăila, își are sediul Consorțiul ”Dunărea de Jos” – Regiunea de Sud- Est a României, consorțiu care reunește clusterele existente în această regiune a țării.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de