Candidatul care dă fiori reci unora chiar și fără să-și anunțe candidatura

Autor :

Data : 25 februarie 2016

Vrem nu vrem, Traian Băsescu încă mai are ceva de spus în politica dâmbovițeană și are procente care dau de gândit viitorilor săi contracandidați.

Cum m-am convins că nici în acest an nu vom avea o campanie onestă pentru alegerile locale din Galați, unii candidați furând deja startul, iată, cu 5 luni înainte de scrutin, o să mă uit puțin în bucătăria alegerilor locale din altă localitate, cu pretenții mult mai mari. Ieri, o cunoscută publicație de casă a stângii din România, dcnews.com, a postat o știre care mi-a atras atenția foarte tare. În această știre, ilustrul domn sociolog Marius Pieleanu a declarat pentru Antena 3 că într-un sondaj intern, făcut de PSD pentru desemnarea celui mai bun candidat pentru Primăria Capitalei, Traian Băsescu are 20% din opțiunile de vot pentru scrutinul din vară. Mai mult decât atât, directorului institutului sociologic Avangarde confirmă că fostul șef al statului are 20% din intențiile de vot și în sondajul intern al PNL-ului.

Păi, cum se face oare că un om care a anunțat că încă se mai gândește dacă să candideze sau nu la Primăria Capitalei, are deja 20% din opțiunile de vot? Asta evidențiază două lucruri, extrem de importante din punctul meu de vedere: pe de o parte scoate la suprafață calitatea îndoielnică a contracandidaților aruncați în luptă de celelalte partide creditate cu șanse mai mari, iar în al doilea rând arată lumii că dracu nu-I chiar atât de negru pe cât părea la finalul mandatului și că lucrurile bune făcute de Traian Băsescu în cei 10 ani de mandat de la Cotroceni, cântăresc mult în economia alegerilor.

„Prietenii” virtuali  ai lui Băsescu au sărit deja cu comentariile pe Internet și au spus că aceste sondaje nu spun nimic, că în realitate candidații PNL și PSD vor lua mult mai mult, pentru că vor scoate cam cât scorurile partidelor sau că sondajele se fac doar pe maxim 1.000 de subiecți, pe când Capitala are peste 2 milioane de alegători. Poate că da, poate că nu! Cert este că toți știu că Traian Băsescu este un contracandidat puternic și cu toții se gândesc acum ce vor spune dacă vor pierde alegerile în Capitală.

De altfel, Ludovic Orban, candidatul desemnat de PNL pentru primaria Capitalei, a declarat deja că Traian Băsescu nu ar avea nicio șansă să câștige Primăria Capitalei și a apreciat că o candidatură a acestuia ar fi „complet sub demnitatea poziției” de șef al statului, pe care acesta a ocupat-o. În schimb, a recunoscut că cel mai bun primar al Capitalei a fost Traian Băsescu.

Rezultatul sondajului făcut de institutul lui Pieleanu mă duce cu gândul la alegerile prezidențiale din toamna lui 2014, atunci când unul dintre candidați era atât de sigur pe victorie încât a spus că va urmări campania din fața televizorului, cu pungi de popcorn în ambele mâini. Știm cu toții rezultatul de la sfârșitul scrutinului, chiar dacă acum ne dăm seama că nu a fost tocmai o alegere potrivită! Sunt convins că la cât de „hârșâit” este Traian Băsescu nu va face niciodată aceeași greșeală!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de