Cătălin Cristache: ”Ludovic Orban, doar o altă păsărică ce visează că e vultur”

Data : 10 august 2017

Răspuns dur al deputatului Cătălin Cristache la afirmațiile lui Ludovic Orban

Deputatul PMP Cătălin Cristache i-a dat o replică tăioasă lui Ludovic Orban, în urma afirmațiilor acestuia referitoare la o eventuală fuziune a partidelor de dreapta.

Într-un interviu pentru ziarul Adevărul preluat de Știripesurse.ro, liberalul a susținut că Traian Băsescu ar trebui să-și lase colegii de partid să-și vadă de drumul lor, sugerând că acest drum duce spre fuziunea cu PNL.

În replică, Deputatul PMP Cătălin Cristache a publicat o declarație pe Facebook, pe care o redăm integral:

”Ludovic Orban, doar o altă păsărică ce visează că e vultur…

Văd că Ludovic Orban, obosit de lungu-i drum prin politică, moare acum de grija PMP-ului. Omul și-a rezolvat toate problemele din propria ogradă și acum se scarpină ca pisica plictisită, până face bubă, așteptând să-și rezolve problemele odată cu congresul PMP din octombrie.

Lovit de mirare, Ludovic Orban e brusc preocupat de faptul că Traian Băsescu mai este activ în politică în loc să se ocupe  de ”consultanță, de scris cărți, de conferințe, de împărtășirea experienței, sau de acte de caritate”. Păi cum să înțeleagă Orban după atâta amar de ani de huzur și scărpinat pe burtă că unora le place munca?! Cum să-nțeleagă greierele , hărnicia furnicii.

Odihnită din cale afară, mintea lui Orban visează la fuziunea cu PMP-ul, dar e tulburată de prezența lui Traian Băsescu. Haide să-i spun și eu ceva, poate-i sare somnul: Ia-ți gândul, Ludovic Orban! Trezește-te!. Pune-ți scripca-n grindă, dă-te jos de pe masă și pune mâna la muncă, dacă vrei să nu rămâi altceva decât o altă somnoroasă păsărică ce și-a făcut cuib pe capul statuii lui Brătianu.

Eu le recomand liberalilor sa încerce să facă o mărgică în politică și ”prin ei înșiși”, dacă tot susțin că sunt urmașii Brătienilor și să renunțe la autostopul politic pe care-l practică de aproape 15 ani. În 2004 s-au agățat de Traian Băsescu și s-au salvat de la dispariție. Apoi au făcut USL-ul, probabil cea mai oribilă și distructivă construcție politică din istoria recentă și s-au făcut preș în fața lui Ponta și Dragnea, ca să nu mai spunem că din jalnicul joc al PNL-ului s-a născut monstruoasa coaliție PSD-ALDE, Dragnea-Tăriceanu, aflată astăzi la putere. Dacă nici așa n-a mers, s-au agățat ca înecații de barca și așa putredă a lui Vasile Blaga, doar că s-au suit prea mulți și s-au dus cu toții la fund. Acum speră să se lase Traian Băsescu de politică și să fuzioneze cu PMP-ul.

Măi băieți, acum serios: Vouă chiar nu vă e dor de muncă? Voi chiar nu ați înțeles că PMP este un Partid, nu o adunătură, că ne-am apucat de proiectul ăsta pentru că ne-am săturat de voi și de cei ca voi? Că ceea ce pentru voi e lozincă, pentru noi e muncă?

Ludovic Orban este prea obosit de politică și caută drumul ușor al lui ”Ia-mă nene!”. Eu abia am început și-mi car drumul și viitorul cu mine. Și la fel ca mine, marea, marea majoritate a colegilor mei din PMP.”

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de