Cătălin Cristache: „Theodor Paleologu este cea mai bună opțiune de dreapta la prezidențiale!”

Data : 27 august 2019

Liderul PMP Galați crede că Paleologu va lua multe voturi de la simpatizanții USR și PNL.

Theodor Paleologu este candidatul Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale din noiembrie, acesta fiind votat în unanimitate duminică de membrii Colegiului Naţional al partidului, la propunerea preşedintelui de onoare al PMP, europarlamentarul Traian Băsescu.

„Îmi propun să fac din această campanie electorală ceva cu totul nou, anume un imens exercițiu pedagogic la scara întregii națiuni. Vor fi cursuri pro-bono la scară națională și convingerea mea este că totul începe și se termină cu educația. Educația va fi una dintre marile mele teme de campanie.

Eu consider că e destul de rușinos faptul că doi foști profesori nu sunt în stare să vorbească fără fițuici, anume citesc prost texte proaste scrise de consilieri proști. De aceea am considerat că e important să mă implic.

Nu aveam această dorință inițial, dar am considerat că trebuie să o fac pentru că e vorba de cum ne prezentăm față de noi înșine, dacă ne convine ca disputa să fie în ultimă instanță între două persoane care nu au cu adevărat autonomie și anvergura necesară pentru funcția de președinte al României”, a declarat Theodor Paleologu, la finalul ședinței Colegiului Național al PMP.

„Sunt convins că mulţi votanţi USR se vor îndrepta către mine”

Candidatul PMP a susţinut că va lua în alegeri un număr important de voturi de la USR pentru că el este o opţiune mai consistentă decât Dan Barna.

„Mie îmi e simpatic Barna, e un om de treabă, e un om pe care l-aş numi ministru. Însă, sincer să fiu, dacă era Cioloş probabil nu candidam. Eu nu sunt ahtiat să candidez. Candidez dintr-un sentiment al datoriei. Îmi era foarte bine să predau, de altfel înţeleg această campanie ca pe un imens exerciţiu de pedagogie naţională. (…) Eu sunt foarte apropriat din multe puncte de vedere de USR, sunt convins că mulţi votanţi USR se vor îndrepta către mine. Este o opţiune mult mai consistentă decât Dan Barna”, a arătat Theodor Paleologu.

Cătălin Cristache: «Theodor Paleologu este „a treia cale” pentru electoratul de centru-dreapta».

„Văd foarte mulţi susţinători ai USR şi PNL supărați pe faptul că PMP l-a desemnat drept candidat pe Theodor Paleologu pentru Preşedinţia României. Din punctul meu de vedere, ceea ce fac ei este un reflex antidemocratic. Pe de o parte, democraţia cea mai bună este cea în care există cât mai multe opţiuni din care oamenii pot să aleagă. E bine să existe şi alte variante decât cartofi şi orez atunci când faci o mâncare. Pe de altă parte, orice om are dreptul să candideze şi să fie susţinut.

Theodor Paleologu este „a treia cale” pentru electoratul de centru-dreapta. E absurd din partea USR-iştilor să se aştepte ca PMP să nu aibă candidat, pe motiv că nu mai intră Dan Barna în turul II. La fel cum e aberant că liberalii au pretenţia ca Theodor Paleologu, gonit din PNL de Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, să nu spună absolut nimic de neajunsurile mandatului de Preşedinte al României al lui Klaus Iohannis. Doar nu e nimeni perfect pe pământul ăsta. Starea aceasta de nervozitate trădează o oarecare frică de potenţialul electoral al lui Theodor Paleologu şi de faptul că PMP ar putea, într-un anumit context, să aibă un candidat în turul II al prezidenţialelor, ceea ce le-ar da peste cap calculele tuturor vătafilor politicii româneşti.

Aşa că, dragi prieteni din PNL şi USR, bucuraţi-vă că oamenii au mai multe opţiuni. Nu fiţi trişti că PMP se întăreşte, pentru că asta înseamnă că, împreună, după prezidenţiale, putem face lucruri importante”, a scris pe Facebook președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache.

Theodor Paleologu, eseist, profesor, diplomat și om politic român

Theodor Paleologu a absolvit liceul german din Bucureşti, după care a studiat la Sorbona și la École Normale Supérieure, în Franța. După studii liceale la Colegiul Henri IV din Paris (1992-1994), a fost stagiar la École Normale Supérieure din Paris (1996-2001); a obținut o diplomă de studii aprofundate în filosofie în 1998, la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

În 2001, a obținut doctoratul în științe politice la EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales) și de la Universitatea Ludwig Maximilian din München. A fost lector la Boston College în 1999 și 2000. A devenit apoi profesor asistent și director al școlii de vară la European College of Liberal Arts din Berlin (devenit ulterior Bard College Berlin).

A fost post-doctoral fellow la Universitatea Notre-Dame, Institutul Erasmus (2001-2002) și la Universitatea Harvard (2002-2003), fiind și profesor invitat la Deep Springs College în Statele Unite ale Americii, în perioada mai-iunie 2003. A fost lector la Boston College în 1999 și 2000. A devenit apoi profesor asistent și director al școlii de vară la European College of Liberal Arts din Berlin (devenit ulterior Bard College Berlin).

Theodor Paleologu a fost deputat de București începând cu legislatura 2008-2012, fiind ales în 2008 din partea Partidului Democrat Liberal și în 2012 din partea Alianței România Dreaptă.

De asemenea, între 22 decembrie 2008 și 23 decembrie 2009, a fost ministru al culturii în primul guvern condus de Emil Boc. În 2014, a părăsit Partidul Democrat Liberal, alăturându-se Partidului Mișcarea Populară.

A fost ambasador al României în Danemarca și Islanda în perioada 2005 – 2008.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de