Contractul pentru Centură a ajuns la firma cumătrului lui Ionel Arsene, baronul PSD de Neamț

Data : 6 iunie 2019

Arsene e prieten cu Dragnea, fostul lider PSD și iubita sa, Irina Tănase, făcându-și Sărbătorile în Maldive cu familia Arsene

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a anunțat finalizarea procedurilor de achiziţie pentru extinderea şi modernizarea Drumului de Centură al Galaţiului, președintele CJ, Costel Fotea, semnând contractul în valoare de de 113. 285.253 de lei cu reprezentanţii firmelor care au câştigat licitaţia.

Potrivit CJ Galați, licitaţia a fost adjudecată de Asocierea S.C. Aqua Parc S.R.L. ( jud Neamţ) &  S.C.  Mavgo Holding S.R.L. (jud. Neamţ) & Hydrostroy AD Sofia, Bulgaria & S.C.Ideal Windows S.R.L. (jud. Galaţi) & S.C. SPC Elite Consulting SRL Iaşi.

Contractul a ajuns la firma lui Gh. Vlasie, cumătrul baronului PSD de Neamț, Ionel Arsene

Potrivit jurnaliștilor de investigații din Piatra Neamț, firma SC Aqua Parc SRL Roznov, care este liderul asocierii cu care președintele CJ Galați Costel Fotea a semnat contractul este societatea controlată de Gheorghe Vlasie, cumătrul președintelui CJ Neamț și al PSD Neamț, Ionel Arsene.

„Aqua Parc SRL Roznov, societatea controlată de Gheorghe Vlasie, cumătrul lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, inculpat pentru fapte de corupție, este liderul unei asocieri de firme care a depus o ofertă pentru a prinde contractul de peste 25 de milioane de euro privind proiectarea și construcția centurii municipiului Galați”, scriau în luna decembrie 2018 jurnaliștii de la „Atacul”, ziar de investigații din Neamț.

Baronul Arsene, prieten cu Dragnea și geambaș de miniștri

Ionel Arsene, președinte al CJ Neamt si lider al filialei judetene a PSD, zis și  „Deputatul șosetă” din perioada în care era deputat PSD, este un apropiat al lui Dragnea.

Liviu Dragnea și iubita sa, Irina Tănase, și-au petrecut Sărbătorile de iarnă cu familia Arsene, presa descoperind această escapadă în Maldive după ce și familia Arsene, dar și iubita lui Dragnea, au postat pe facebook fotografii separate ale celor două cupluri în care se observa în spate ambele cupluri aveau același brad de Crăciun.

Pe 19 ianuarie 2019, Arsene a fost fotografiat în aeroportul din Dubai când se întorcea din vacanța exotică. Potrivit informațiilor apărute în presă,  acesta era însotit de partenera sa și venise din Insulele Maldive unde petrecuse alături de președintele PSD Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

Prietenia cu Dragnea i-a adus baronului PSD de Neamț posibilitatea de a-și promova apropiații pe funcții la vârf în statul român.

Ionel Arsene este cel care în ianuarie 2018 a obținut numirea ca ministru al Economiei a lui Dănuț Andrușcă, de 50 de ani, din Vânători, Neamț.

Andrușcă a fost cel mai jalnic ministru din guvernarea PSD – ALDE, pentru că nu a știut să răspundă la întrebările ce i-au fost puse la audierile din Comisia Economică și s-a făcut de râs, s-a bâlbâit și atunci când jurnaliștii l-au întrebat despre prioritățile mandatului său, nefiind în stare să lege două cuvinte.

A devenit virală pe internet o fotografie în care Andrușcă îi ține umbrela lui Ionel Arsene.

Un alt personaj controversat promovat de baronul PSD de Neamț este Oana Geanina Bulai, căreia în PSD i se mai spune și „Blonda lui Arsene”.

În vârstă de 36 de ani, Oana Bulai a fost numită, în martie 2018, consilier de stat și consilier al primului ministru Viorica Dăncilă, iar în ianuarie 2019 a primit și funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Societății Naționale a Sării SALROM.

Ionel Arsene este trimis în judecată pentru acuzații de corupție în două dosare

Baronul PSD de Neamț are, ca și prietenul său Liviu Dragnea probleme  cu justiția, fiind judecat în două dosare pentru fapte de corupție.

Într-un prim dosar de trafic de influență, Arsene a fost interceptat atunci când discuta despre interventile pe care le-ar fi făcut pe lânga Liviu Dragnea pentru schimbarea din funcție a șefului Regiei Naționale Apele Române.

În cel de al doilea dosar, el a fost arestat preventiv în ianuarie 2018, după ce procurorii DNA l-au pus sub acuzare pentru că în 2013, în calitate de deputat PSD și președinte al organizației județene PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauza), suma de 100.000 euro „pentru a-si folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Nationale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilitătilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea o funcție de conducere în administrația locală”.

Banii remiși de martor într-un restaurant situat din București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari. Dosarul a fost trimis în judecată.

În 2014, Arsene a fost implicat și într-un scandal sexual, după ce o televiziune locală din Neamț a prezentat o înregistrare video în care acesta era surprins alături de o tânără despre care s-a spus că e minoră. Poliția a deschis o anchetă și dar dosarul a fost înaintat procurorilor. Arsene a susținut că înregistrarea e falsă.

Patronul altei firme din asociere, prieten cu o consilieră a premierului Viorica Dăncilă

Revenind la contractul atribuit de CJ Galați pentru modernizarea Centurii Ocolitoare a Galațiului, remarcăm și alte dezvăluiri interesante din presa de investigații din Piatra Neamț. Jurnaliștii dezvăluie și legătura patronului altei firme din asociere, o firmă din Galați, cu aceeași Oana Geanina Bulai, „Blonda lui Arsene”, consilieră a primului ministru Viorica Dăncilă.

„Din asocierea în care lider este Aqua Parc SRL Roznov mai fac parte societățile Electrofor SRL, Marsano SRL, Adonica Consulting SRL, SC SPC Elite Consulting SRL, Mavgo Holding SRL, Hydrostroy AD Bulgaria și Ideal Windows SRL din Galați. În ultima societate comercială, jumătate din părțile sociale sunt deținute de Ionuț Bahnaru, nimeni altul decât amicul cuplului Oana Bulai – Adrian Niță.

Oana Bulai este consilier personal al premierului Dăncilă, iar Niță este purtătorul de cuvânt al prefectului de Neamț, Daniela Soroceanu.

Ionuț Bahnaru, din Galați, este un apropiat al celor doi de mult timp. Firma Ideal Windows a prins mai multe contracte finanțate de către Consiliul Județean Neamț, respectiv reabilitarea unei școli, demolarea coșului și construirea altuia nou la Spitalul de Psihiatrie din Roman, proiectul Axialului etc, afaceri despre care atacul.ro a relatat la vremea respectivă.

Ulterior, firma gălățeană a obținut mai multe contracte finanțate din bugetul Consiliului Județean Galați. De altfel, „explozia economică” a acestei societăți comerciale este una care ar stârni invidia oricărui afacerist, fie el român sau de aiurea.

Firma Ideal Windows a fost înființată în luna iunie 2014, având doi asociați ce dețin părți sociale egale. Este vorba de Iulian Cristian Răileanu și Ionuț Silviu Bahnaru. Inițial, obiectul principal de activitate al societății, după cum arată datele oficiale, a fost Comerțul cu ridicata nespecializat.

În anul 2014, firma a avut o cifră de afaceri de 47.027 lei, cu zero angajați, iar în 2015 – 298.519 lei, cu 6 angajați. Lucrurile aveau să se schimbe radical în anul 2016 când, coincidență, Oana Bulai a ajuns la Consiliul Județean Neamț.

În 2016, Ideal Windows a avut o cifră de afaceri de, atenție, 2.471.464 lei, un profit de 55.101 lei și 5 angajați. Între timp, societatea și-a schimbat obiectul principal de activitate în Lucrari de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, iar cifra de afaceri a ajuns de la 2,4 milioane, în 2016, la 8.617.198 lei în anul 2017. Profitul pentru acest an a fost de 475.530 lei. Aceste performanțe au fost atinse numai cu 8 angajați, ceva extraordinar pentru o firmă de construcții”, au mai relatat jurnaliștii publicației din Neamț.

Ce firme au participat la licitație

La licitație au participat  mai multe asocieri de firme. Prima este formată din Implenia Baugesellschaft G. M.B.H., Freyrom, si Integrated Road Solutions SRL, Tiab SA, Metabet CF SA. O altă asociere este formata din societățile Tancrad SRL, Vega 93 SRL, Consitrans SRL, iar altă asociere este formată din Operes, Franco Giuseppe SRL, Cosedil SPA, Consitrans SRL, Verta Tel SRL, Terratest Geotehnic SA și Eurocogen Filiala Aninoasa. Criteriul de atribuire a contractului a fost cel mai bun raport  calitate/preț.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de