Cristache a trecut Prutul

Data : 27 martie 2017

Deputatul Cătălin Cristache a făcut parte din delegaţia parlamentarilor PMP care a efectuat, în perioada 24-25 martie o vizită oficială în Republica Moldova cu ocazia Zilei Unirii Basarabiei cu România.

“Vizita a început cu o  conferință de presă în cadrul căreia am amintit de eșecul din 1991, când  Ion Iliescu  a ratat unirea cu Republica Moldova prin semnarea unui tratat cu URSS, chiar dacă în acel moment la Chișinău exista un Guvern unionist pregătit pentru unire. De asemenea, în cadrul conferinței am reiterat faptul că Republica Moldova a fost și este pământ românesc, iar obiectivul unirii trebuie să se concretizeze”, a declarat deputatul Cătălin Cristache.

Potrivit acestuia, parlamentarii PMP au vizitat şi Mitropolia Basarabiei, centrul spiritual al românismului la Chișinău, unde au avut o discuție cu ierarhii și administrația cu privire la realitățile și dificultățile întâmpinate atât de clerici, cât și de enoriași, precum şi Casa Limbii Române, unde se află și redacția Revistei Literare „Limba Română”.

“Am avut ocazia de a discuta cu primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, despre înfrăţirea Galaţiului cu Capitala Republicii Moldova. Consider că acest demers ar fi un pas în plus către unire şi că ambele  oraşe ar avea de câştigat de pe urma înfrăţirii”, a dezvăluit Cristache.

El a mai spus că deputaţii şi senatorii PMP prezenţi în Republica Moldova au avut o întâlnire şi cu directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi, la care s-au discutat problemele stringente ale agricultorilor moldoveni în raport cu piața europeană.

De asemenea, delegaţia noastră a discutat cu autoritățile locale din Dubăsarii Vechi, baștina astronomului român Nicolae Donici. Alături de colegii mei am fost la Căușeni, unde a avut loc un simpozion dedicat Unirii Basarabiei cu România, la Mănăstirea Marta și Maria, dar și la Cimitirul Ostașilor Români din Crocmaz”, a completat deputatul Cătălin Cristache.

Partidul Mişcarea Populară este singurul partid care are în programul politic drept obiectiv unirea Basarabiei cu România şi a obținut recent o victorie în Parlamentul României prin adoptarea proiectului de lege privind instituirea Zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, ca zi de sărbătoare naţională.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de