Cristache (PMP): „Tudorel este groparul Justiţiei şi statului de drept în România”

Data : 6 martie 2019

Liderul PMP Galați cere tuturor parlamentarilor să voteze moţiunea pe Justiţie de astăzi.

Preşedintele PMP Galaţi, Cătălin Cristache, le-a cerut parlamentarilor Puterii să voteze alături de Opoziţie moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Într-o declaraţie politică, deputatul gălăţean apreciază că „Toader este groparul Justiţiei româneşti” şi că acesta va rămâne în istorie „drept un individ încă şi mai toxic decât Rodica Stănoiu”.

„Moţiunea simplă împotriva ministrului Tudorel Toader este cea mai bună soluţie de a curăţa pata cea mai mizerabilă de pe obrazul Justiţiei româneşti. Acest om, în cei doi ani de mandat, a „reuşit” una dintre cele mai mari contraperformanţe ale unui ocupant a unei funcţii publice în România: de la un cunoscut şi apreciat profesor universitar, rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fost judecător CCR, Toader a devenit un simplu măscărici, subiect de bancuri pentru slugărnicia faţă de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Va rămâne în istorie drept un individ încă mai toxic şi decât Rodica Stănoiu. Prin eforturi susţinute depuse, Tudorel Toader a siluit Justiţia şi a subordonat-o politic, oferind PSD posibilitatea controlului asupra procurorii şi judecătorii din România.Precum Dorel care, în timp ce săpa, lovea firul de curent şi lăsa tot cartierul în beznă, ministrul Tudorel Toader a pulverizat statul de drept”, a afirmat Cătălin Cristache.

În opinia liderului PMP, Tudorel Toader a dus un război împotriva tuturor procurorilor de rang înalt, încercând să-i subordoneze.

„A decapitat DNA, forţând revocarea Laurei Codruţei Koveşi din funcţie. Între timp, a mai plecat un procuror – şef interimar, iar perspectiva este ca, peste numai două săptămâni, DNA să mai piardă şefii a două secţii.A înlocuit şeful DIICOT cu un individ precum Felix Bănilă a cărei singură reuşită profesională a fost anchetarea incendierii unei căpiţe de fân. A încercat, fără succes deocamdată, revocarea din funcţie a Procurorului General. Şi-a bătut joc de cariera şi imaginea unui profesionist precum Augustin Lazăr. A încercat să impună la conducerea DNA o procuroare care nu avea şi nu are aviz conform de la CNSAS şi care se pare că este suspectată de scurgerea în presă de informaţii secrete în folosul lui Darius Vâlcov şi Liviu Dragnea. Şi-a construit propria inchiziţie împotriva magistraţilor, prin înfiinţarea Secţiei speciale de anchetă a infracţiunilor comise de magistraţi. A tăiat fondurile pentru DNA şi DIICOT dincolo de limita suportabilităţii. Cele două instituţii abia au bani pentru plata salariilor, neavând fonduri pentru realizarea anchetelor în cazuri cu înalţi funcţionari publici sau cu oameni politici potenţi financiar”, a declarat Cristache.

Mai mult, Tudorel Toader ar fi pulverizat imaginea României în plan internaţional, anulând şansele unui raport MCV pozitiv sau posibilitatea intrării în Schengen. Rapoartele MCV şi-au schimbat orientarea, constatându-se că România face paşi înapoi în ceea ce priveşte respectarea statului de drept. Comisia de la Veneţia s-a poziţionat în repetate rânduri împotriva modificărilor legislative promovate de ministrul Justiţiei şi majoritatea parlamentară.

„Poate cea mai mare nedreptate promovată de Tudorel Toader rămâne însă OUG 7/2019. Acest act normativ a „reuşit” să-i scoată în stradă pe toţi magistraţii, fie ei procurori sau judecători, declanşând un tsunami fără precedent în Justiţie. Unele prevederi ticăloase şi vădit neconstituţionale urmează să fie modificate prin noua OUG pusă în dezbatere publică, dar nemerniciile uriaşe rămân în continuare. SIIJ rămâne stat în stat. Gheorghe Stan şi Adina Florea îşi pot continua activitatea inchizitorială după bunul plac şi la ordinele stăpânilor. De asemenea, pot solicita liniştiţi în continuare preluarea dosarelor incomode pentru liderii politici. Interimatele sunt în continuare limitate la cele 45 de zile, ceea ce înseamnă că DNA va rămâne fără şef în perioada următoare, iar Liviu Dragnea are astfel şansa de a mai cuceri o redută. Aşa cum susţinea şefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, s-a lăsat intenţionat o portiţă legislativă ca şi pe viitor completurile de 5 să fie contestate. Practic, mafioţii şi-au construit tunelul de ieşire din puşcărie pentru viitor”, a concluzionat deputatul gălăţean.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de