Deputatul Cristache, atac virulent la ALDE: „Un partid de oportuniști și fripturiști “

Data : 23 august 2019

Cristache crede că partidulețul lui Tăriceanu se agață de guvernare cu disperarea înecatului.

Scandalul pornit de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în urmă cu câteva săptămâni prin care solicita PSD să-l susțină la prezidențiale în schimbul rămânerii la guvernare se dovedește, pe zi ce trece, o furtună într-un pahar cu apă. Șeful ALDE „reușește” contraperformanța de a se mai face o dată de râs, crede președintele PMP Galați, Cătălin Cristache.

„Pe de o parte, Dăncilă (killer-ul politic al lui Dragnea) i-a arătat ușa convinsă fiind că nu pleacă așa ușor câinele de la măcelărie. Și a avut dreptate, bazându-se, probabil, și pe o discuție cu Daniel Chițoiu, adevăratul șef al ALDE. Pe de altă parte, din câte se pare nici cuțitarul brăilean Tudose nu dorește să-i primească în barca de salvare a ProRomânia. Nu de alta, dar Tăriceanu este perceput ca o piatră de moară care riscă să-i scufunde pe toți.

Mare pagubă în ciuperci. Și dacă, prin absurd, Tăriceanu ar fi fost candidatul ALDE + ProRomânia, aș fi dispus să pun pariu că scorul său de la prezidențiale ar fi fost cu o cifră. Mă gândesc la eșecul de la europarlamentare, dar și la faptul că, și în 2014, înaintea mariajului cu Dragnea, atunci când semna constituirea USL 2.0 cu Ponta, tovarășul Tăriceanu n-a reușit decât un 5% chinuit“, a scris deputatul PMP de Galați.

Aceasta este convins că din toată povestea asta, cel mai fericit om din Galați ar putea fi Cristi Dima.

„Acesta își păstrează postul bine plătit din consiliul de administrație al Nuclearelectrica, de unde a păpat, numai în 2018, aproape 20.000 de euro. În plus, nici nu trebuie să se plimbe prin oraș cu mumia lui Eugen Durbacă, să-l acuze lumea că a dat-o în gerontofilie. Rămâne doar cu imaginea de “lipitoare” bugetară, ceea ce să recunoaștem este asumat de la început atunci când vorbești de ALDE“, mai scrie Cristache în postarea sa.

Concluzia deputatului PMP? „Prin refuzul asocierii cu ALDE, este posibil ca Ponta, Tudose și Daniel Constantin să-și fi salvat propria piele în perspectiva lui 2020. La fel cum este sigur că partidul lui Tăriceanu se va duce ca toporul la fund. Fie-i țărâna ușoară“.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de