Donații fără bani la „8 ore peste program pentru o cauză bună”, ediția a IV-a

Data : 30 septembrie 2019

8 ONG-uri și 2 grupuri de inițiativă gălățene acum au cel puțin o problemă mai puțin.

Fundația Comunitară Galați în colaborare cu OpenHub a organizat pentru al patrulea an consecutiv evenimentul „8 ore peste program pentru o cauză bună” vineri, 27 septembrie, între orele 18.00 și 02.00.

„8 ore peste program pentru o cauză bună” este o inițiativă generoasă, începută în Olanda, care aduce oamenii mai aproape unii de ceilalți și ne amintește că donațiile nu trebuie să fie mereu în bani.

Anul acesta, peste 50 de experți voluntari gălățeni, au rezolvat probleme de specialitate pentru 10 inițiative comunitare locale. Cu energia faptelor bune, în echipe, experți din diverse domenii (marketing, IT, programare, comunicare, design web) au creat, de la pagini web, la elemente de identitate vizuală și strategii de promovare online și offline.

Ca urmare, 8 ONG-uri și 2 grupuri de inițiativă gălățene acum au cel puțin o problemă mai puțin.

„A fost ca de Revelionul faptelor bune. Ne-am simțit grozav, acum avem website și e întotdeauna o mare uimire să vedem cât de mare este puterea lui împreună” spune Simona Pascal, membră a grupului de inițiativă, Prieteni pentru Galați.

Fundația Comunitară Galați susține transformarea comunității, implicând resursele și potențialul uman local. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. În 4 ani, a finanțat zeci de proiecte și a pus în mișcare Galațiul generos, prin evenimente precum “Semimaraton”, “LemonAID” sau “8 ore peste program”.

OpenHub este o comunitate de pasionați ai tehnologiei și comunicării, care atrage atât studenți aflați la primii pași în domeniu, cât și reprezentați ai companiilor de top din Galați și din întreaga țară. Schimburi de experiență, traininguri, conferințe și workshop-uri cu speakeri specializați în domeniu, sunt doar câteva dintre caracteristicile care definesc Clubul Openhub din Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de