Dosar penal pentru un bărbat care a înjurat jandarmii

Autor :

Data : 7 august 2019

Și prietenul acestuia a fost sancţionat contravenţional pentru proferarea de injurii.

Aseară, un echipaj de jandarmerie aflat în patrulare pe raza Secţiei 3 Poliţie Galaţi a fost direcţionat de către dispeceratul secţiei, la un bar aflat în Cartier Micro 21 deoarece un grup de persoane, aflat în faţa localului, deranjează locatarii din zonă, folosind expresii triviale.

„La faţa locului, jandarmii au identificat un grup de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 ani şi 44 ani, care consumau băuturi alcoolice şi vorbeau foarte tare. Deranjaţi de faptul că jandarmii le-au solicitat să se legitimeze şi să intre în interiorul localului pentru a consuma băuturi alcoolice, unul dintre bărbaţi, în vârstă de 39 ani, a început să adreseze injurii oamenilor legii şi familiilor lor, de faţă fiind şi un copil minor. Jandarmii i-au solicitat acestuia să îi urmeze la autospeciala jandarmeriei pentru a-l putea identifica, bărbatul refuzând şi continuând ameninţările, motiv pentru care acesta a fost condus forţat, iar în momentul în care a fost urcat în maşină a început să o lovească cu picioare, provocându-i avarii. Totodată, unul dintre prieteni, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, supărat de faptul că jandarmii îi conduc amicul la secţia de poliţie, a început să le adreseze injurii oamenilor legii, în mod repetat, motiv pentru care a fost condus, şi acesta, la autospecială unde împreună cu prietenul său a ajuns la sediul secţiei de poliţie pentru identificare şi luarea măsurilor legale.

În secţia de poliţie, bărbatul în vârstă de 39 ani şi-a continuat şarada de injurii însă a trecut şi la ameninţări cu moartea asupra jandarmilor şi familiilor lor. După ce ambii bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 700 lei, fiecare, pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991, jandarmii i-au întocmit bărbatului de 39 ani actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

În cauză, cercetările sunt continuate de către poliţişti”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Galați. Tot pentru ultraj este cercetat și un bărbat de 43de ani din Tecuci. Acesta a ameninţat cu moartea echipajul de jandarmi aflat în patrulare.”un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de ordine publică pe raza municipiului Tecuci a fost direcţionat de către Dispeceratul Poliţiei Tecuci, în str. Berzei, unde mai multe persoane ascultau muzică la intensitate mare, deranjând vecinii.

La faţa locului, jandarmii au fost aşteptaţi de către apelant care le-a declarat că vecinii săi ascultă muzică la intensitate mare şi cu toate rugăminţile locatarilor din zonă, participanţii la petrecerea ocazională nu au dorit să reducă volumul sonor. În timp ce purtau discuţii cu apelantul, la faţa locului şi-a făcut apariţia un bărbat având o rangă metalică în mână, care a început să ameninţe cu moartea jandarmii, îndreptându-se spre aceştia cu intenţia de a-i lovi. Pentru oprirea bărbatului şi a acţiunii agresive a acestuia, oamenii legii au folosit mijloacele din dotare, cel în cauză fiind încătuşat şi condus la sediul poliţiei pentru identificare şi luarea măsurilor legale.

În cauză, jandarmii au întocmit actele de depistare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, cercetările fiind continuate de către Poliţia Municipiului Tecuci”, transmit reprezentanții Jandarmeriei Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de