Două gălățence au murit după ce un microbuz a fost spulberat de tren în județul Buzău

Data : 16 aprilie 2019

Cele două femei, de 24 ani și 68 de ani, se întorceau acasă din Germania.

Potrivit ISU Buzău, bilanțul accidentului produs luni seara pe DN2B la trecerea de cale ferată din comuna CA Roseti, județul Buzău, unde un microbuz a fost lovit de trenul IR 1579 Bucureşti Nord – Galaţi, este de patru persoane decedate și 10 persoane rănite.

Printre persoanele decedate se află și două femei din Galați. Una dintre femeile din Galaţi, în vârstă de 68 de ani, a murit în urma impactului, în timp ce o tânără de 24 de ani a decedat la spital, unde fusese transportată cu leziuni multiple.

Accidentul s-a produs la o trecere peste calea ferată, în judeţul Buzău, unde microbuzul a fost lovit de trenul IR 1579 Bucureşti Nord – Galaţi. În afara celor două gălăţence, au murit doi bărbaţi, de 24 şi 36 de ani, ambii din judeţul Vrancea. Alte 12 persoane au fost duse la Spitalul Judeţean din Buzău şi sunt internate în Unitatea de Primiri Urgenţe. Răniţii au leziuni toracice, craniene şi de membre, doi dintre ei aflându-se în stare critică.

Victimele veneau din Germania şi fuseseră preluate de un microbuz la Oradea, pentru a fi duse în localităţi din Galaţi, Vrancea şi Brăila.

Accidentul s-a produs pe fondul nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, prevăzută cu semibariere şi semnale acustice şi luminoase. În momentul accidentului, barierele erau coborâte, iar semnalele acustice şi luminoase erau în funcţiune. În urma impactului, microbuzul a fost târât pe o distanţă de circa 300 de metri. Pasagerii din tren nu au fost afectaţi în urma accidentului. Traficul rutier şi feroviar în zonă a fost întrerupt timp de mai multe ore.

Foto: Iulian Bunilă

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de