Două zile de cursuri de condus preventiv

Data : 4 octombrie 2019

Evenimentul „Condu prudent, alege viața!” se află la cea de a treia ediție, mândrindu-se cu numărul de participanți pe care îl atrage.

Anual, în România, pierdem aproximativ 2000 de vieți în accidente rutiere. Atunci când ești la volan, orice secundă de neatenție poate duce la o tragedie. Rotaract Club „Dunărea de Jos” Galați, în colaborare cu Grupul Șoferilor din Galați propun o abordare diferită asupra conștientizării importanței condusului preventiv.

„Evenimentul Condu prudent, alege viața! are ca scop sensibilizarea șoferilor cu privire la condusul preventiv, în scopul evitării accidentelor. Prin programul derulat, membrii clubului Rotaract Galați și inițiatorii Grupului Șoferilor din Galați, vor oferi participanților șansa de a simula un accident prin diverse mijloace care nu le vor periclita sub nicio formă siguranța. Vizitatorii vor putea experimenta senzația unui impact la viteză mică, pentru a-și imagina efectele devastatoare ale unui impact similar, ce ar putea avea loc la o viteză mult mai mare. Participanții vor putea încerca și un simulator de răsturnare dar și simularea conducerii sub influența băuturilor alcoolice cu ajutorul unor echipamente specializate”, se arată într-un comunicat al Rotaract Club..

Mai mult decât atât, proiectul va îngloba o serie de acțiuni dedicate atât șoferilor (fie începători sau experimentați), cât și pietonilor. Una dintre principalele adiții la forma de bază a proiectului va fi cursul de prim ajutor în caz de accident rutier susținut de către voluntarii SMURD.

Pe parcursul celor două zile, vom pune la dispoziția publicului, în mod gratuit, două simulatoare de accidente rutiere ușoare, dar și diverse instructaje de prim ajutor.

Evenimentul va avea loc în Parcarea Shopping City Galaţi, în zilele de 12 și 13 octombrie 2019, între orele 12.00-18.00.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de