Elevul Mihai Dragoș Alin, de la CNVA, selectat la „Oxford for Romania Summer School”

Data : 4 iulie 2019

Școala de vară este organizată de profesioniști și universitari români care lucrează la Oxford și Londra.

Printre cei 24 de elevi selectați la cea de a patra ediție a școlii de vară „Oxford for Romania Summer School” se află și elevul Mihai Dragoș Alin de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați. A fost o selecție riguroasă, cei 24 de elevi participanți fiind selectați din câteva sute de elevi care își doresc o experiență educațională unică în unul dintre cele mai prestigioase medii universitare din lume.

Echipa organizatorică a „Oxford for Romania Summer School” este formată din români care studiază și lucrează în Oxford și Londra și care anual strâng fonduri care acoperă 24 burse integrale. Fiecare bursă ajunge la 1.000 de lire, reprezentând costuri pentru transport, cazare, masă și materiale educaționale.

Școala de vară „Oxford for Romania” este un proiect bazat 100% pe voluntariat. Aceasta este prima școală de vară multidisciplinară organizată la o universitate din străinătate, destinată liceenilor români din clasele a X-a și a XI-a care provin din familii cu posibilități financiare limitate. Proiectul s-a născut din dorința unor profesioniști și universitari români de a le oferi unor elevi din România șansa de a cunoaște, pentru o săptămână, mediul universitar din Oxford.

Universitarii români de la Oxford și Londra susțin voluntar pentru elevii selectați ateliere și cursuri într-o varietate de domenii, de la astrofizică și neuroștiințe, până la cultură politică și orientare în carieră.

Pe lângă cursurile care se vor desfășura în mai multe colegii ale Universității Oxford, elevii vor avea parte de tutoriale individuale, activități sociale și artistice, dezbateri, vizionări de film și o excursie la Londra.

Scopul principal al școlii de vară „Oxford for Romania Summer School” este să expună elevii la un alt sistem educațional, să îi încurajeze să devină mai implicați în comunitățile locale și voluntariat și să își construiască propriul traseu în carieră.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de