Eremia Grigorescu, preferatul gălățenilor pentru realizarea unui bust

Autor :

Data : 27 septembrie 2019

Gălățenii au fost invitați să aleagă personalitățile care ar putea avea un bust în Parcul ”Mihai Eminescu”

Primăria municipiului Galați a lansat, în urmă cu două săptămâni, pe Facebook, o consultare publică, în cadrul căreia gălățenii au fost invitați să-și exprime opinia cu privire la personalitățile care ar putea avea un bust pe unul dintre cele patru socluri special amenajate în Parcul ”Mihai Eminescu”.

În urma centralizării propunerilor venite din partea instituțiilor de cultură și a organizațiilor profesionale au fost nominalizate 18 personalități care și-au lăsat amprenta culturală în municipiul Galați, iar gălățenii au putut decide, până astăzi, pe pagina oficială de Facebook a primarului Ionuț Pucheanu, care dintre aceste personalități merită să aibă un bust în Parcul „Mihai Eminescu”.

Iată cum arată clasamentul primelor patru personalități, după ce 2.777 de gălățeni au votat:

  1. EREMIA GRIGORESCU – 1.109
  2. MIHAIL KOGĂLNICEANU – 797
  3. HORTENSIA PAPADAT-BENGESCU – 172
  4. IOSIF IVANOVICI – 140

Primăria municipiului Galați a realizat lucrări ample de modernizare în Parcul Mihai Eminescu. Este vorba despre amenajarea zonelor verzi cu sistem de irigații, amenajarea aleilor pietonale, plantări de arbori, realizarea unei noi fântâni arteziene, împrejmuire, realizarea de instalații electrice de iluminat, instalații hidroedilitare și instalarea de mobilier urban.

Lucrările de modernizare a Parcului Mihai Eminescu Eminescu au fost executate de firma S.C. Rovis Lider S.R.L, iar valoarea contractului a fost de 4.108.684 lei (cu TVA).

Parcul Mihai Eminescu este menționat în istoria Galațiului pentru prima dată în anul 1880. În Parc se află statuia poetului Mihai Eminescu care este considerată cea mai veche din ţară şi a fost executată în marmură de sculptorul Frederic Stork. Dezvelirea statuii a avut loc la 16 octombrie 1911, iar parcul poartă astăzi numele poetului.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de