Fostul proprietar al Combinatului, ArcelorMittal, închide un combinat din Polonia

Data : 6 mai 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Reducerea producției de oțel ar fi afectat și Galațiul, dacă nu se realiza preluarea combinatului gălățean de Alianța GFG.

Dacă nu ar fi fost aprobată de către Comisia Europeană vânzarea activelor Combinatului de la Galați de ArcelorMittal către Grupul Liberty House, din Alianța GFG, siderurgiștii gălățeni ar fi avut parte de o veste proastă în această perioadă pentru că bordul director al Grupului ArcelorMittal, a anunţat luni că va reduce producţia în Europa cu 3 milioane de tone, din cauza cererii slabe, a costurilor ridicate cu energia şi a majorării importurilor.

Urmările acestei decizii sunt închiderea unui combinat deținut de ArcelorMittal la Cracovia, în Polonia și reducerea producției unui alt combinat al grupului, din Spania.

„Compania intenţionează să oprească temporar activitatea la facilităţile sale de producere a oţelului din Cracovia (Polonia) şi să reducă producţia la unitatea din Asturias (Spania). În plus, va fi amânată planificata majorare la şase milioane de tone pe an a livrărilor la subsidiara din Italia. Decizia a fost determinată de necesitatea optimizării costurilor în actualul mediu economic”, se arată într-un comunicat al ArcelorMittal.

Reamintim că în prezent sunt în derulare formalitățile de punere în practică a tranzacției prin care Grupul ArcelorMittal vinde combinatul de la Galați către Grupul Liberty House, care face parte din Alianța GFG, un grup mondial de întreprinderi din industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică şi servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris şi New York şi o prezență în aproximativ 30 de ţări.

Perfectarea tranzacției, care s-a realizat cu aprobarea Comisiei Europene, se va realiza până pe 30 iunie. Președintele executiv al Alianței GFG, Sanjeev Gupta, a declarat că decizia Comisiei Europene marchează un pas semnificativ în evoluția Grupului Liberty, care prin adăugarea noilor capacități la cele deținute deja în Marea Britanie va deveni al 3-lea producător de oțel din Europa.
În planurile Alianței GFG pentru combinatul de la Galați sunt prevăzute investiții pentru o primă creștere a producției, de la 2 la 3 milioane de tone de oțel.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de