Gălățeanca Daniela Ciocan a câștigat proba de 10 km la „Maratonul Nisipului” de la Mamaia

Aproape 1.800 de alergători amatori şi profesionişti au participat duminică la „Maratonul Nisipului”, competiție internațională aflată la a 6-a ediție, care a reunit la start alergători din 10 țări. „Maratonul Nisipului” de la Mamaia este o competiţie care se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, şi conţine patru probe competitive, de trei kilometri, de zece kilometri, maraton – 42 de kilometri şi semimaraton – 21 de kilometri, precum şi crosul Family Run, de aproximativ un kilometru, un eveniment dedicat sportului în familie, la care copiii aleargă împreună cu părinţii lor.

Gălățeanca Daniela Ciocan a câștigat locul 1 la cursa feminină de 10 km, fiind urmată de Mirela Mihai și Teodora Nădrag. La masculin, cursa de 10 km a fost câștigată de Tudor Cebătari, din Republica Moldova, urmat de Andrei Bogaci și Bogdan Ofițeru. La cursele populare de 3 km câștigătorii au fost: la masculin Ionuț Nenovici (locul 1), Cristian Mărășescu (locul 2), Mihai Stănescu (locul 3); feminin: Nastasia Fotu (locul 1), Raluca Alexandra Boboc (locul 2), Andreea Denisa Tufaru (locul 3). Cursa de maraton, de 42 km, a fost câștigată de
Gheorghiță Vitalie, atlet de 37 de ani din Chișinău.

„A fost frumos, dar foarte greu. Nisipul întotdeauna ne joacă feste. A fost o cursă frumoasă în general, anul trecut la fel a fost, lume bună, organizarea la fel. Este a doua participare la Maratonul Nisipului. Am făcut sport de performanţă, maraton şi semimaraton, iar din 2015 am reînceput să fac mişcare. Trebuie să facem mişcare ca să ne menţinem sănătoşi”, a declarat Daniela Ciocan la finalul cursei de 10 kilometri.

Evenimentul internaţional „Maratonul Nisipului”, aflat la a şasea ediţie, este organizat de Asociaţia „SanaSport” şi Radio România Constanţa, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Foto: radioconstanța