Încă 3 viceprimari PSD găsiți incompatibili de ANI la Berești, Berești-Meria și Cavadinești

Data : 3 iunie 2019

Clientelism marca PSD: un sculer-matrițer a fost numit „referent” la Casa de Cultură din Berești.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 9 foști și actuali aleși locali, printre aceștia aflându-se și trei viceprimari PSD din localitățile județului Galați, respectiv din orașul Berești și comunele Berești –Meria și Cavadinești.

Este al patrulea viceprimar PSD descoperit în incompatibilitate, după ce în luna mai inspectorii de integritate au descoperit că și viceprimarul din Cudalbi, Grigore Gheonea, se afla în conflict de interese.

Clientelism PSD: un sculer-matrițer numit în funcția de referent la Casa de Cultură din Berești
Primul dintre cei nou intrați în „clubul incompatibililor” din eșalonul aleșilor locali ai PSD Galați este Constantin Gorbănescu, viceprimar PSD și fost consilier local în Consiliul Local al orașului Berești.

„În perioada 20 iunie 2012 – 17 iunie 2016 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă, în cadrul Casei de Cultură a orașului Berești, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003”, se spune în comunicatul ANI.

Dincolo de litera legii, în cazul lui Gorbănescu avem de a face și cu un caz de incompatibilitate morală și profesională, pentru că el are calificarea de „sculer-matrițer”, dar a fost numit în funcția de „referent” la Casa de Cultură din Berești, o funcție pe care ar fi putut să o ocupe foarte bine o tânără cu diplomă de bacalaureat din Berești, o învățătoare sau un profesor pensionar, care în mod sigur știu câte ceva despre literatură, artă și istorie, dar nu un sculer-matrițer.

Sculerul-matrițer a făcut o afacere bună, pentru că a încasat de la Casa de Cultură suma de 10.001 lei.

„New entries” în „clubul incompatibililor” PSD, viceprimarii din Berești-Meria și Cavadinești

Alt incompatibil descoperit de inspectorii ANI este Gicu Ciucă, viceprimar și consilier local PSD în cadrul Consiliului Local al comunei Berești – Meria, județul Galați, care a fost simultan și viceprimar, dar și angajat la o societate comercială. Îi permitea timpul, dar nu i-a permis legea.

„În perioada 01 iunie 2015 – 27 decembrie 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăți comerciale, unde a obținut venituri în valoare de 21.718 lei”, se spune în comunicatul ANI.

Gicu Ciucă, absolvent al Liceului Industrial „Nicolae Iorga” din Negrești, județul Vaslui, este de profesie „viceprimar PSD”, lucrând în branșă din 2008.

Al treilea viceprimar nou intrat în clubul aleșilor locali incompatibili ai PSD Galați este Gina Goga, viceprimar PSD și consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Cavadinești, județul Galați.

„În perioada 10 septembrie 2012 – 25 mai 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale nr. 1 Cavadinești, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, în vigoare până la data de 10 iunie 2017, precum și dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ”, se spune în comunicatul ANI.

Viceprimarii din Berești și Cavadinești nu au avut vreun punct de vedere în apărarea lor

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Gorbănescu Constantin și Goga Gina nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se mai precizează în comunicatul ANI.

Foto: destepti.ro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de