Începe spectacolul-concurs „Feeria dansului“

Autor :

Data : 10 aprilie 2019

Ca de obicei, s-au înscris în concurs soliști, dar și grupuri de până la 25 de dansatori.

În fiecare an, la sfârșitul lui aprilie, întreg mapamondul celebrează Ziua Mondială a Dansului. Data a fost aleasă în 1982 de către Consiliul Mondial al Dansului, onorându-l totodată pe Jean Georges Noverre, maestrul coregraf care, în secolul al XVIII-lea a creat baletul modern.

„Amator, avansat sau profesionist, participant sau simplu spectator – nu există om care să nu se fi bucurat măcar o dată de magia dansului, orice formă ar fi luat aceasta. De aceea, încă din primii ani de funcționare ai instituției noastre, ne-am alăturat organizațiilor culturale și școlilor de dans de pretutindeni în efortul de a onora această zi dedicată artei coregrafice. Am organizat – pe cont propriu sau împreună cu partenerii noștri – spectacole, concursuri, flash mob-uri și – de câțiva ani – un festival de dans.

În 2019, ținând cont și de celelalte sărbători, am ales acest weekend pentru a organiza Ediția a VI-a a Festivalului Național de Dans pentru Copii „FEERIA DANSULUI”, proiect inițiat și coordonat de profesorul de balet al Școlii de Arte din cadrul Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”, Rodica Androne“, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Cultural.

Ca de obicei, s-au înscris în concurs soliști, dar și grupuri de până la 25 de dansatori, toți cu vârste între 6 și 18 ani, din diferite zone ale țării. Au pregătit câte trei programe din diverse genuri coregrafice, regulamentul precizând câ pot alege dansul modern, baletul clasic, dansul contemporan și dansuri de societate sau tradiționale.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de