Îndemnul deputatului PMP, Cătălin Cristache: „Nu ratați Centenarul tinerilor!”

Data : 11 octombrie 2018

Acesta invită gălățenii să urmeze exepmplul eleilor de la CNVA care au promovat Centenarul cum au știut ei mai bine.

Președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache trage un semnal de alarmă în legătură cu apatia autorităților locale, dusă pe alocuri la limita extremă a pasivității, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

„Faptul că anumiți oameni nu vor sau nu știu cum să sărbătorească Centenarul este o alegere personală, care survine ca urmare a insuficientei cunoașteri a semnificației istorice a momentului sau a altor priorități în viața de zi cu zi (taxele și impozitele sau ratele la bancă au totuși ceva implacabil). Însă pasivitatea autorităților locale în anul aniversării a 100 de ani de la nașterea statului român modern, indiferența și nepăsarea conducătorilor noștri la nivel local în ceea ce privește marcarea Centenarului prin activități concrete și vizibile, care să unească spiritele și conștiințele cetățenilor, să sporească mândria de a fi român, să aducă sub aceleași auspicii tinerețea și înțelepciunea, să ofere modele de urmat, să augmenteze apartenența la aceleași valori europene și transnaționale, să promoveze toleranța față de diversitate și non-linearitate, să ofere Galațiului demnitatea de a fi parte integrantă a românismului și europenismului în același timp, sunt inacceptabile“, spune Cristache.

Acesta dă ca exemplu faptul că autoritățile din Galați nu au contribuit cu nimic la omagierea eroilor Primului Razboi Mondial din Cimitirul Eternitatea, care zac în uitare și își dorm somnul de veci printre ruine și buruieni.

„Cum e posibil ca autoritățile să fie atât de zgârcite cu alocarea de fonduri de la buget pentru manifestări și proiecte legate de Centenar, dar atât de darnice cu finanțarea “ceremoniilor” care implica mici și bere? Credeți că dezvelirea unui monument (Apărătorii Patriei de la Stirex) este suficientă în vremurile tulburi pe care le trăim, în care avem atâta nevoie de stabilitate, de repere și modele pentru copiii noștri?“, se întreabă retoric parlamentarul gălățean.

Cătălin Cristache îi îndeamnă pe oameni să urmeze exemplul elevilor de la CNVA care au ieșit zilele trecute pe străzile orașului și au popularizat Centenarul.

„Am aflat de curând despre inițiativa laudabilă a unor elevi de la CNVA de popularizare a Centenarului printre cetățenii din centrul Galațiului (pe 5 octombrie au împărțit flyere inscripționate #NOUĂ NE PASĂ DE CENTENAR și au invitat oamenii să se oprească preț de câteva secunde și să reflecteze în trecut). Haideți să ne unim forțele și să ne alăturăm elevilor de la CNVA în frumoasa și inedita lor acțiune de trezire din adormire a liderilor noștri din adminstrația publică și de sărbătorire a 100 de ani de existență a României reintregite! Haideți să facem și noi la fel ca ei! Haideți să schimbăm mentalitatea unora care au putere de decizie și care dau dovadă de cinism! Haideți să le arătăm tinerilor noștri că și nouă ne pasă și că prin astfel de acțiuni dovedim că suntem responsabili cu viitorul lor! Haideți să arborăm drapelul românesc și să mergem să ne cinstim eroii din Cimitirul Eternitatea! Haideți să nu ratăm un moment istoric pentru Galați“, a concluzionat Cristache.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de