Intersecția morții de la Șendreni a intrat în resistematizare

Autor :

Data : 30 august 2019

Lucrările sunt realizate de DRDP Iași, cu sprijinul Poliției Rutiere.

Serviciul Rutier Galați a avizat favorabil de principiu, propunerea din data de 29 august a.c., a Secției Drumuri Naționale Galați, pentru resistematizarea intersecției D.N. 25 cu D.N. 2B, în localitatea Șendreni din județul Galați.

La data de 29 august a.c., Secția Drumuri Naționale Galați a depus o solicitare de resistematizare a intersecției D.N. 25 cu D.N. 2B, în localitatea Șendreni.

În baza acesteia, reprezentanții Serviciului Rutier Galați și cei ai Secției Drumuri Naționale Galați s-au deplasat, în data de 30 august, în localitatea Șendreni și, după verificarile efectuate în teren, s-a avizat favorabil de principiu propunerea de resistematizare.

În vederea obținerii avizului definitiv, Serviciul Rutier Galați a solicitat Secției Drumuri Naționale Galați completarea documentației, cu următoarele acte:
– Memoriu de prezentare a lucrărilor, care trebuie să cuprindă pozițiile kilometrice și metrice unde vor fi amplasate mijloacele de semnalizare prin indicatoare, marcaje și alte dispositive special pentru drumurile naționale;
– Planul de situație care să cuprindă sectorul de drum pe care vor fi instalate mijloacele de semnalizare rutieră, pozițiile kilometrice și metrice unde vor fi amplasate acestea, figurarea marcajelor rutiere în concordanță cu semnalizarea instituită prin indicatoare rutiere;
– Figurarea indicatoarelor rutiere cu specificarea simbolurilor cuprinse în SR 1848 – 1, figurarea dispozitivelor speciale (limitatoare de viteză, parapet de protecție, etc.) și după caz, distanțele față de repere fixe;
– Planurile de situație scara 1:500, care să ciuprindă situația concretă din teren

Suplimentar față de propunerea Secției Drumuri Naționale Galați, Serviciul Rutier Galați a solicitat impunerea limitării de viteză la 30 km/h, montarea, în zonă, de panouri de avertizare pentru prevenirea accidentelor rutiere, montarea dispozitivelor rezonatoare, cât și iluminarea corespunzătoare a intersecției.

În perioada următoare, polițiștii Serviciului Rutier Galați vor desfășura mai multe activități de monitorizare a traficului rutier din zona respectivă.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de