La cum arată orașul, sunt convins că Alina Gorghiu nu a ratat intrarea, ci a vrut să fugă de Galați!

Autor :

Data : 2 martie 2016

Cel mai elocvent exemplu este felul dezolant în care arată cea mai importantă intersecție din oraș!

Am văzut astăzi o nouă imagine a neputinței autorităților locale! Poate cea mai importantă intersecție din oraș este străjuită în continuare, de ani de zile, de aceeași structură metalică, lipsită de orice gust, fără sare și piper, cum ar spune un chef veritabil care se perindă prin platourile de televiziune!

Gălățenii au fost mințiți de-a lugul anilor, inclusiv de reprezentanții bisercii, că acolo vor avea un simbol cu care se mândrească în țară, o emblemă care să rămână întipărită în mintea oaspeților noștri. Îmi aduc aminte cu câtă evlavie a pus actualul Arhiepiscop Casian Crăciun piatra de temelie pentru o viitoare biserică, ce urma să fie amplasată chiar în acel sens giratoriu. Asta se întâmpla în urmă cu aproape două decenii. Ulterior, edilii și-au dat seama că n-au cum să asigure accesul enoriașilor către lăcașul de cult din cauza traficului infernal din zonă și au renunțat la idee. Așadar, turnul din fiare a rezistat întreg.

Apoi, ani de zile, construcția metalică a servit drept reclamă electorală! Săptămâni întregi ne-a zâmbit de pe acele panouri domnul Marius Stan, cel care apărea în poză alături de Victor Ponta, cel care chipurile îl susținea în alegerile locale din 2012. Au dispărut afișele electorale, și acelea, să nu vă imaginați că au dispărut imediat după terminarea alegerilor, ci luni de zile mai târziu, și au apărut câteva fotografii frumoase din Galați, cu punctele forte ale turismului gălățean, deși e puțin cam forțat ca astăzi să vorbești de turism în orașul de la Dunăre. Îmi și închipui bucureșteanul întrebându-și soția: „Draga mea, unde merge anul acesta în concediu?” și ea să răspundă senin: „La Galați, dragă!”. Așa ceva nu se va vedea prea curând!

Bun, acele afișe au fost puse tocmai pentru a arăta o altă față intersecției de la „Ultimul Leu”, cum o cunosc mai toți localnicii. Doar că în acest moment posterele sunt atât de urâte încât nici nu pot vorbi despre ele. Mă rog, nu cred că sunt mai urâte decât mash-urile acelor candidați care ne zâmbesc perfid de pe fațada unei clădiri vecine.

Mă încumet să fac rămașag cu oricine dorește că ansamblul metalic de la „Ultimul Leu” va fi populat din nou, pe toate cele trei fețe ale sale, cu afișe electorale, de pe care ne vor zâmbi candidați curați, onești, plini de promisiuni, care n-au mâncat usturoi și nici gura nu le pute, vorba aia! Din păcate, gălățenii vor rămâne în continuare cu imaginea dezolantă a neputinței autorităților locale, care nu sunt în stare să umble deloc la schimbarea în bine a imaginii orașului. Și aici să știți că sunt de acord cu cei care spun că imaginea turistică a unui oraș nu stă doar în edificii rezonante, ci și în calitatea oamenilor care „populează” acel oraș. Dar tonul trebuie să-l dea autoritatea locală, iar cetățenii să se adapteze, să se ghideze trendului, evident dacă acesta este unul pe gustul lor!

Promit că într-un editorial viitor voi reveni cu o dezbatere pe tema intrarilor dezolante din oraș, pentru că și aici este foarte mult de discutat. Poate că de aia și Alina Gorghiu a ratat intrarea în Galați! De fapt, eu cred că aceasta nici măcar nu a vrut să intre în oraș, ci mai degrabă să fugă cât poate de repede de aici!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de