La „Damen” a avut loc lansarea a două nave „road-ferry” pentru o companie din Canada

Autor :

Data : 24 aprilie 2019

Cele două nave vor opera în provincia British Columbia, putând lua la bord 296 de pasageri și 44 de autovehicule.

La Cala de Montaj „Bazin” de la Șantierul Naval „Damen” au fost lansate două nave de tipul „road ferry”, construite pentru operatorul de feribot BC Ferries din Canada.

Cele două nave sunt construite în baza proiectului „Damen Road Ferry 81117 E3”. O navă de acest tip are lungimea de 81,2 metri, lățimea de 17 metri și o viteză de croazieră de 14 noduri, adică de 14 mile marine pe oră. Poate lua la bord 296 de pasageri și 44 de autovehicule.

Compania canadiană BC Ferries desfășoară în prezent un program de reînnoire a flotei, care vizează asigurarea unor nave noi care să opereze în provincia British Columbia, pe linia de coastă a Canadei. Navele de tipul „Damen Road Ferry 8117E3” vor asigura transportul între platoul continental din zona Vancouverului și insulele din North Gulf.

Navele care operează în prezent pe această linie au o vechime de aproximativ 50 de ani.

La licitația internațională organizată de operatorul de feribot din Canada au depus oferte numeroase șantiere navale din întreaga lume, dar cea mai bună ofertă a fost cea a Șantierului „Damen” din Galați, fiind apreciată în primul rând prin standardele tehnice de nivel ridicat, care corespund standardelor de servicii stabilite de guvernul provincial din British Columbia.

„Această clasă de nave este foarte importantă pentru BC Ferries deoarece reprezintă cel mai nou tip de navă, introducând sistemul de propulsie hibrid, diesel-electric, de înaltă performanță. Sistemul de propulsie hibrid al navelor este important din două motive principale. În primul rând pentru a îmbunătăți gestionarea mediului și, în al doilea rând, pentru a reduce costurile de exploatare prin evoluția la propulsia electrică totală”, a spus discursul său, susținut parțial în limba română, Paul Catsburg, directorul programului de reînoire a flotei BC Ferries.

În cadrul acestui contract, „Damen” oferă BC Ferries garanții substanțiale legate de datele de livrare, criteriile de performanță, certitudinea costurilor și construcția de calitate. Construirea a două nave identice va asigura firmei din Canada realizarea unor economii la costurile de capital și de exploatare și mai multă eficiență a activității. Garanția pentru post-vânzare va fi asigurată de șantierele navale Point Hope din Victoria, British Columbia, în cadrul unui acord cu „Damen”.

Foto: damenshipyard

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de