Liniile de tramvai și carosabilul de pe străzile Traian Vuia, Henri Coandă și Coșbuc vor fi reabilitate

Autor :

Data : 10 septembrie 2019

Valoarea totală a lucrărilor este de aproape 105 milioane de lei, din care cheltuielile eligibile reprezintă peste 88 de milioane.

Reprezentanții Primăriei Galați au semnat astăzi contractul de finanțare europeană pentru proiectul „Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Bld. George Coșbuc (tronson str. H. Coandă – str. Al. Măcelaru).Valoarea totală a proiectului este de 104.746.875,96 lei, din care cheltuielile eligibile reprezintă 88.312.842,09 lei.

Proiectul semnat astăzi vizează modernizarea liniilor de tramvai și a carosabilului pe străzile Bld. Milcov, Traian Vuia, Henri Coandă și Bld. George Coșbuc, unul din cele mai importante culoare de tranzit ale municipiului Galați.

În principal, se vor executa lucrări de: reabilitare a căii de rulare a tramvaielor – 5.570 m cale simplă; reabilitarea și modernizarea stațiilor de transport public de călători – 16 stații și peroane de călători; construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete și a trotuarelor precum și reabilitarea părții carosabile a infrastructurii rutiere 6731 mp piste pentru biciclete, 17405 mp trotuare reabilitate și 38550 mp parte carosabilă reabilitată; plantarea de arbori și arbuști, realizarea de înierbări de-a lungul celor 2594 de metri de străzi reabilitate.

Durata de implementare a proiectului este de 23 de luni, de la semnarea contractului.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de