O italiancă salvează voluntar viețile gălățenilor

Autor :

Data : 26 iulie 2019

Valeria D’attore este o tânără de 21 de ani, născută în Italia, dar care studiază medicina la Galați.

Valeria D’attore este o tânără de 21 de ani, născută în Italia, dar care studiază medicina la Galați. Nu a așteptat să termine facultatea, pentru a-și vedea visul cu ochii: acela de a salva oameni, ci participă activ împreună cu cei de la SMURD, la misiunile de salvare.

Valeria D’attorre s-a născut în Italia. Mama ei a emigrat în urmă cu 30 de ani, iar acolo s-a căsătorit cu un italian. În urmă cu mai puțin de doi ani, Valeria a venit în România, la Galați. Tânăra s-a îndrăgostit pe loc de țara natală a mamei, iar când a auzit că poate studia Medicina la Galați, nu a mai plecat. Numai că Valeria nu a avut răbdare să termine studiile pentru a deveni salvator, ci a devenit voluntar la SMURD. Acum lucrează cot la cot cu salvatorii de la SMURD.

„Fiecare misiune este contra timp și fiecare este diferită, chiar dacă prin stație se anunță o intoxicație sau o lipotimie. Poate fi ceva grav”, a spus Valeria.

Pentru că este zi de zi conectată la agitația unui om care salvează vieți, Valeria și-a ales specializarea: vrea să facă medicină de urgență. Colegii tinerei au numai cuvinte de laudă la adresa ei, mai ales că se ppt baza pe ea, în misiunile dificile.

„E foarte implicată în această activitate Își desfășoară activitatea și la intervenții reale, stingerea de incendii, salvarea de persoane dar și la aplicații”, a spus maiorul Cătălin Sion, din cadrul ISU Galați.

De timp liber Valeria nu prea vorbește. Nici nu-l prea are, pentru că mai tot timpul se împarte între turele de voluntar, învață matematică, merge la sală, dar câteodată îi place să mai gătească pizza. În toamnă, speră să fie admisă la Școala de subofițeri de la Boldești.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de