O parte dintre navaliștii din Galați vor lucra la Șantierul „Damen” de la Mangalia

Data : 10 aprilie 2019

Au fost semnate primele contracte pentru vase de lux pentru croaziere şi nave pentru offshore-energetic.

Odată cu preluarea Șantierului Naval Mangalia în joint venture cu statul român, Grupul „Damen” își va extinde gama navelor construite în România cu nave de lux pentru croaziere, ambarcaţiuni de mare capacitate pentru exploatări petroliere, tancuri petroliere şi nave de transport maritim acestea urmând să fie construite în următoarea perioadă la Șantierul Naval „Damen” de la Mangalia.

Potrivit unui comunicat comun, transmis de compania „Damen” şi Ministerul Economiei, noile contracte majore, recent semnate, sunt axate pe toate cele trei sectoare de activitate ale şantierului din Mangalia: nave de croazieră, nave destinate transportului de pasageri şi nave offshore, iar atragerea noilor contracte majore vor permite ca şantierul să funcţioneze la capacitate maximă încă din această vară.

„Potenţialul şantierului Mangalia este imens şi reprezintă baza ca <<Damen>> să-şi realizeze ambiţiile pe termen lung de a construi nave mari, complexe, în special pentru sectorul de croazieră, de nave de transport pasageri şi offshore-energetic. Şantierul oferă oportunităţi nu doar pentru grupul Damen, ci şi pentru personalul din construcţii navale şi pentru industria maritimă românească în ansamblu”, a precizat Chris Groninger, director al Şantierului Naval Damen Mangalia.

Rino Brugge: șantierele de Galați și Mangalia vor balansa necesarul de personal

Faptul că la „Damen” Mangalia se va lucra „la capacitate maximă încă din această vară” este o veste bună și pentru navaliștii de la Șantierul Naval „Damen” din Galați, deoarece astfel se extinde frontul de lucru pentru că, așa cum declara recent directorul general al șantierului gălățean, Rino Brugge, necesarul de personal va fi balansat între cele două șantiere navale și navaliștii din Galați vor fi detașați pentru construirea navelor de la Mangalia.

„La noi lucrează în prezent aproximativ 4.000 de oameni. În urma recentei achiziţii a grupului Damen, ştiţi că şantierul din Mangalia a fost recent preluat de acest grup, cu ajutorul colegilor de la Mangalia putem să facem un echilibru între capacitatea de producţie de aici şi de acolo şi putem să ne balansăm în felul acesta nevoia de personal”, a declarat Rino Brugge, CEO al Șantierului Naval Damen din Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de