Partidul lui Tăriceanu, aruncat bucată cu bucată la groapa de gunoi a istoriei

Data : 18 septembrie 2019

ALDE a rămas azi fără grup parlamentar și în Camera Deputaţilor, după ce rămăsese fără grup în Senat

Demisiile a cinci deputaţi i-au lăsat pe cei din ALDE fără grup parlamentar şi în Camera Deputaţilor, după ce, în urmă cu o săptămână s-a destrămat şi grupul de la Senat.

Plenul Camerei Deputaților a luat act astăzi de desființarea grupului ALDE din Camera Deputaților. Președintele de ședință, Carmen Mihălcescu (PSD), a citit în plen demisiile a 5 deputați din grupul ALDE. Este vorba despre Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă, Mihai Niță, Ștefan Băișanu și Marian Cucșa. Astfel, președintele de ședință a constatat că grupul ALDE nu mai are numărul minim necesar de 10 deputaţi aleşi pe lista partidului pentru a avea grup. Cei cinci deputaţi sunt contestatari ai lui președintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi ai lui Daniel Chiţoiu.

La începutul acestei săptămâni, proaspăt autoexclusul Teodor Meleșcanu i-a mai dat o lovitură lui Tăriceanu, după desfiinţarea grupului parlamentar ALDE. Solicitarea formulată de fostul șef al Senatului de formare a unui grup mixt a fost respinsă. Pe scurt, trei senatori ALDE trecuți la Pro România au cerut afilierea la grupul ALDE, iar Tăriceanu au cerut conducerii Senatului să înființeze un grup parlamentar mixt. PSD, prin vocea preşedintelui senatului Teodor Meleşcanu a contestat însă solicitarea și a cerut un punct de vedere de la Comisia de Regulament, care va mai dura.

În aceste condiţii, se poate spune că pentru ALDE este începutul sfârşitului. Printre multe alte probleme pe care partidul lui Tăriceanu le va avea de azi încolo se numără şi faptul că nu va putea avea reprezentanți în Biroul Electoral Central, și șanse foarte mici de a prinde reprezentanți în birourile secțiilor de votare.

Sursa foto: INQUAM FOTO

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de