Peste 100 de nevăzători din toată țara s-au întrecut în pescuit, la Lacul Zătun

Autor :

Data : 1 august 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Toți participanții au primit la final câte o porție de ciorbă de pește gătită chiar pe maul lacului.

Este al doilea an consecutiv când la Galați se organizează un concurs de pescuit pentru persoanele nevăzătoare.

„Anul acesta sunt prezenți, aici, la Galați, membri de la 25 de filiale ale asociațiilor de nevăzători din țară, plus cea de la Galați. În total, participă peste 100 de persoane. Numărul este mai mare decât anul trecut, semn că oamenilor le-a plăcut la Galați, oamenii vin la Galați cu plăcere, se simt bine, fac glume și fructifică la maxim ieșirile în natură“, a spus președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Față de anul trecut, numărul participanților este dublu.

„Fiecare echipă are în componență o persoană nevăzătoare și însoțitorul care o ajută cu tot ce îi trebuie. Toată lumea se simte bine la Galați, la Zătun și de la an la an acest campionat are din ce în ce mai mulți participanți”, a spus Vasilică Ilieș, președintele Asociației Nevăzătorilor Galați.

Și cum soarele nu a fost astăzi arzător, vremea a fost numai bună de pescuit, iar peștele s-a prins prima dată în undița unui brăilean.

„Mi s-a spus că am prins o roșioară. M-a ajutat colegul însoțitor. Nu am clopoței la undiță dar cu ajutor am reușit să pescuiesc pentru prima oară și chiar să prind un pește”, a spus un nevăzător participant la concurs.

La final, toți participanții au câștigat câte o ciorba de pește, gătită chiar pe malul bălții Zătun.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de