Plata cu cardul va fi posibilă, din 19 septembrie, și în Piața Centrală din Galați

Autor :

Data : 16 septembrie 2019

Proiectul este dezvoltat de Mastercard si Asociația Administratorilor de Piețe din România.

Plata cu cardul va fi posibilă, din 19 septembrie, și în Piața Centrală din Galați. Proiectul este dezvoltat de Mastercard si Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR), în parteneriat cu Patria Bank, și beneficiază de susținerea Primăriei Galați.

Inițiativa are drept scop principal alinierea comerțului la standarde europene Smart și își propune să găsească un numitor comun între tendința în creștere în rândul consumatorilor de a mânca mai sănătos și de adopta un stil de viață ce include o alimentație bogată în fructe, salate și legume și susținerea fenomenului “eat local” – consumul de produse de la producătorii locali. Astfel, dotarea pieței centrale din Galați cu opțiunea de a plăti cu cardul va contribui la creșterea vânzărilor de produse ale producătorilor agricoli.

Plata cu cardul la piață a fost lansată în iunie, într-un program pilot, în Piața Cibin din Sibiu. Dotarea Pieței Cibin cu POS-uri este rezultatul experimentului desfășurat de Mastercard în anul 2015, când a fost instalat în premieră un POS într-o piață din România – Piața Hala Traian din București – şi a fost primit favorabil atât de consumatori, cât și de producători.

Sursa foto: Mesagerul de Sibiu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de