„Poliția a fugărit un VW CC cu un Logan MCV Diesel cu 450.000 km și cu un Polo de 65 Cp”

Data : 11 august 2017

Este mărturia halucinantă a reprezentantului unei firme de închirieri auto din Galați

Zilele trecute, Inspectoratul de Poliție al Județului Galați remitea presei un comunicat sec prin care îi aducea la cunoștință faptul că „un gălăţean de 35 de ani este anchetat pentru conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis după ce a fost surprins de poliţişti la volanul unei maşini şi a ignorat semnalele acestora, abandonând vehiculul în cartierul Micro 40 din Galaţi”.

Realitatea este mult mai… complexă! Am găsit pe Facebook o postare a companiei care deținea mașina respectivă (Est Auto Romania) și care oferă detalii de-a dreptul halucinante. O redăm integral mai jos:

„Va fi o poveste lungă… Am început afacerea de Rent-a-Car în Galați în urmă cu fix un an. De atunci ne-am confruntat cu sute de situații incredibile pe care nu le-am crezut posibile într-o țară din Uniunea Europeană! Cea mai recentă este cea descrisă sumar într-un comunicat al IPJ Galați. Dar povestea e mult mai complexă.

Acest individ, Donciu Ioan Petrică, un proxenet dovedit, condamnat pentru furturi și pentru că a dus minore la prostituat în Italia (informații de pe google disponibile Publicului) a închiriat prin terțe persoane de la noi 3 autoturisme: două VW Golf VII și un VW CC.

Primul Golf l-a avariat în încercarea de a fugi de Poliția Rutieră, lovind o mașina a unui cetățean din Galați abandonând mașina cu geamurile deschise (afara ploua!!!)în parcarea din spatele blocurilor de la IFR.
Poliția nu l-a prins…deși l-au urmărit cu girofarele două echipaje.

Al doilea Golf a „scăpat” doar cu turbina făcută praf după numeroasele liniuțe făcute noaptea prin Galați. Pagubă=1200€. Noroc că S-a stricat turbina… Altfel era daună totală și ăsta…

La VW CC a apelat la o ciudată din Giurgiu cu permis de conducere valabil, care a închiriat de la noi mașina sub pretextul că a venit la Galati să se opereze și are nevoie de o mașina câteva zile. Aceasta i-a dat mașina lui și a dispărut. În prima seară a atacat un taximetrist cu un cuțit spârgându-i acestuia geamul la taxi pentru că îndrăznise să-i taie calea. În zilele următoare am primit zeci de rapoarte de la sistemul Gps prin care eram anuntați ca mașina este condusă brutal, depășiri de viteză în oraș cu 170-180 km/h și ne-am dat seama că mașina se află pe mâinile aceluiași infractor. Mai ales că frecventa aceleași locuri și staționa in aceeași parcare noaptea ca și in cazul Golfurilor.
Ne-am pornit discret în urmărirea lui și l-am fotografiat în trafic de mai multe ori, l-am văzut cine este și in ce stil conduce mașina.

Preocuparea noastră principală nu a fost recuperarea mașinii întregi pentru ca asta o puteam face ușor in baza coordonatelor GPS și cu a doua cheie. Dar am zis să anunțam Poliția și aceștia sa ia măsurile legale. Și să-l audieze și in cazul celorlalte Golfuri închiriate de la noi de taximetriștii Medelete și Bardaș, doi dobitoci care pentru 100€ se vor alege cu niște ani de bulău… cu suspendare. Mare greșeală!

Am fost la sediul Poliției Rutiere și le-am descris situația și le-am sugerat să încerce o Operațiune discretă cu mașini civile și cu agenți fără uniforme. Individul mai scapase o dată… Ne-am oferit să le punem la dispoziție noi mașini cu numere de alte județe pentru a nu stârni suspiciuni. Mi-au spus că au ei tacticile lor și că știu cum să acționeze.
I-am rugat să aibă totuși in vedere că omul este recidivist, proaspăt liberat condiționat și cu absolut nimic de pierdut. Singura lui grija este să nu fie capturat. Ce credeți că au făcut polițiștii? Au pus în mișcare mai multe echipaje de poliție și au pornit în urmărirea lui. Îi auzeam la telefon în timp ce le furnizam online poziția mașinii prin GPS ce strategie au abordat (plasarea în toate Intersecțiile a mașinilor de poliție) și puteam să jur că va sfârși tragic operațiunea… Când l-au văzut au pornit girofarele și au încercat sa-l someze sa oprească mașina și să-l blocheze.
Dar acesta a „zburat” vreo două borduri și a sărit din mers din mașină făcându-se nevăzut într-o scară de bloc din Wild West-Cartierul Micro 40 din Galați. Poliția s-a văzut neputincioasă și a renunțat la prinderea lui. Era greu să bați la fiecare ușă și să-l cauți și în gaura de la WC. Săreau „indienii” la bătaie dacă-i deranjai de la serialele turcești de la ora 18.00.

Așa că au ridicat mașina și au dus-o la sediul Poliției Rutiere de unde Criminalistul a luat amprente și a găsit un pumnal cu amprentele sale, telefonul mobil și încărcătorul uitat pe scaun. Aa…și cd-urile cu „Nebunia lui Salam”!
Colac peste pupăză, a treia zi ne-a sunat un inspector din poliție să ne cheme să plătim factura de tractare. Aia a fost cea mai mare preocupare a Poliției.Cred că avea și el o sută comision acolo… În goana lui era să lovească câțiva copii și niște vânzători de flori și țigări „Plugaru'”. Poliția a justificat eșecul prinderii acestuia prin faptul că nu au echipamente și logistica necesară. L-au fugărit cu Logan MCV Diesel cu 450.000 km și cu Polo de 65 Cp… Noi abia așteptăm ca Donciu să închirieze din nou… I-am pregătit un Bmw cu 200 Cp… Și un pistol cu apă”.

Sursa foto: Facebook (Est Auto Service)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de