Pompierii gălățeni au sărbătorit astăzi, 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România

Autor :

Data : 13 septembrie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Cu această ocazie, aceștia au desfășurat exerciții demonstrative în curtea subunității.

În fiecare an, la 13 septembrie, pompierii marchează momentul în care cei 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au înnobilat prin jertfa lor din Dealul Spirii, fiinţa Statului Naţional Român, ţinând piept cu preţul propriei vieţi forţelor otomane venite să curme aspiraţiile de libertate ale Revoluţiei Române. Curajul, devotamentul şi sacrificiul acestora au rămas peste timp repere permanent valide ale profesiei de pompier.

Momentul a fost marcat printr-un ceremonial militar, care s-a desfășurat la sediul I.S.U. Galați. În cadrul ceremoniei au fost avansați la gradul următor înainte de termen 1 ofițer și 5 subofițeri.
Înaltpreasfința Sa, Casian al Dunării de Jos, a condus ceremonialul religios cu ocazia festivităților organizate pentru această zi, oferind un binevenit cuvânt de învățătură tuturor și apreciind voluntariatul ca una din marile valori ale societății omenești. Invitații noștri de la Asociația Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” Galați au fost plăcut surprinși de încurajările oferite de Înaltpreasfinția Sa.

În cadrul evenimentului, elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 Galați și cei de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” au primit diplome de merit pentru câștigarea primului loc pe țară la Concursul „Cu viața mea apăr viața”, susținut la Deva în vara acestui an.

Diplome de recunoștință au primit și oamenii implicați în proiectul „Drumul Generalului Eremia Grigorescu”, domnii Didel Bădărău (Asociația Frontiera Galațeană) și Odi Iulian.

După defilarea detașamentului de onoare compus din cadre ISU Galați și onorul prezentat de Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galați, militarii Detașamentului de pompieri Galați au desfășurat exerciții demonstrative în curtea subunității. Cei mai emoționați au fost evident copiii, care au venit în număr mare să vadă parada militară, tehnica de intervenție și au ascultat întâmplări ale pompierilor, precum și sfaturile de conduită preventivă în situații de urgență.

Ziua de 13 septembrie a fost și o „Zi a porților deschise”, dedicată tuturor care au dorit să vadă tehnica de luptă nouă a pompierilor gălățeni, alături de replici ale vechilor care de stingere ale pompierilor. În cadrul unității, a fost amenajat și un punct de informare preventivă.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de