Primăria a demarat anchete sociale în zona blocurilor B8-R2, afectate de tasare

Autor :

Data : 11 octombrie 2018

Oamenii ar putea fi mutați în locuințe sociale.

După ce luni dimineață a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili măsurile care se vor lua în vederea soluționării problemelor de la nivelul solului din zona blocurilor B8-R2, iată că apar primele informații oficiale legate de acea crăpătură din asfalt.

„Având în vedere investigațiile care se fac în zona blocurilor B8 – R2, pentru a depista care sunt cauzele apariției fisurilor și ce măsuri se impun, Primăria municipiului Galați a demarat anchete sociale prin Direcția de Asistență Socială.

Scopul acestora este de a identifica nevoile cetățenilor care locuiesc în cele două scări ale blocului B8 privind o eventuală mutare, în cazul în care va fi necesar.

Dacă situația din teren, ce va fi relevată în urma expertizei care se efectuează în prezent, va arăta că este necesară o mutare a cetățenilor care locuiesc aici, trebuie să existe o bază de date privind numărul de persoane, starea de sănătate (dacă există sau nu persoane cu dizabilități), care ar avea nevoie de o locuință de necesitate.

În paralel, se caută soluții pentru spații ce ar putea deveni, pentru o perioadă determinată de timp, locuințe de necesitate. În felul acesta se scurtează considerabil timpii de așteptare în cazul în care expertiza va arăta că aceste acțiuni sunt necesare”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de