Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din sezonul cald 2019, confirmat la un bărbat din Galaţi

Data : 19 iulie 2019

Bărbatul are 80 de ani.

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat la un bărbat de 80 de ani din Galaţi, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

„În sezonul 2019, în perioada 3.06.2019 – 18.07.2019, a fost înregistrat un caz de infecţie cu virusul West Nile, cu debut în săptămâna 27. Cazul confirmat a fost înregistrat la grupa de vârstă de peste 80, la o persoana de sex masculin, cu domiciliul în judeţul Galaţi”, se precizează în informarea INSP citată de agerpres.ro.

Specialiştii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să folosească substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, precum şi substanţte insecticide în locuinţă şi în jurul locuinţei, să folosească plase de protecţie la ferestre, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei şi să îndepărteze recipientele de apă statută şi gunoiul menajer.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de