Şefii PNL şi USR, „marii” absenţi de la protestul anti-PSD de la Galaţi

Data : 13 mai 2019

... și abesnța este o poziție, nu-i așa?

.

Aproximativ 3.000-4.000 de gălăţeni au protestat sâmbătă, 11 mai, împotriva PSD la Galaţi, chiar la mitingul organizat de Dan Nica pentru Liviu Dragnea. Nu la fel de mulţi precum cei aproximativ 9.000-10.000 de PSD-işti adunaţi din Galaţi şi judeţele limitrofe, protestatarii anti-PSD  s-au dovedit însă mult mai inventivi. Mesaje precum „Dragnea şi cu Nica n-au făcut nimica”, „Nimic, nici măcar un mic!” sau „Pentru al ţării viitor, Liviu Dragnea senator” se puteau vedea pe pancartele gălăţenilor nemulţumiţi de guvernarea PSD – ALDE.

Membrii de partid ai Opoziţiei nu au lipsit nici ei de la protestul anti-PSD, lucru anunţat dinainte pe reţelele de socializare. Surpriză însă: preşedintele USR Galaţi, Bogdan Rodeanu, şi cel al PNL Galaţi, George Stângă, nu au fost la manifestaţia împotriva PSD pentru a fi alături de subalternii lor politici. De altfel, liberalul Stângă nu a făcut absolut niciun comentariu week-end-ul trecut legat de desantul PSD la Galaţi, comportându-se ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Probabil, se pregătea de mitingul PNL organizat la o zi după manifestaţia PSD.

Culmea! Atitudinea lui Stângă a fost cea decentă, în condiţiile în care Bogdan Rodeanu a dat „share” pe pagina sa de Facebook la un status al USR Galaţi în care se scria „Am fost astăzi acolo!”, deşi nu a participat la protestul anti-PSD, încercând astfel să-i manipuleze pe susţinătorii partidului care îl lăudau pe pagina de Facebook pentru atitudinea anti-Dragnea şi anti-Nica. De altfel, sursele noastre spun că Bogdan Rodeanu chiar ar fi şters comentariile referitoare la absenţa sa de la miting şi ar fi încercat să blocheze o discuţie despre acest lucru pe grupul intern de comunicare al USR.

Reamintim faptul că preşedintele USR Galaţi, Bogdan Rodeanu, a iniţiat alături de mai mulţi parlamentari PSD un proiect legislativ privind sporirea atribuţiilor Jandarmeriei, retrăgându-şi apoi semnătura după declanşarea unui scandal public la începutul anului 2019.

WhatsApp Image 2019-05-13 at 11.03.38

Singurul lider de partid al Opoziţiei prezent la manifestarea anti-PSD din faţa Prefecturii şi a Primăriei a fost deputatul Cătălin Cristache, preşedinte PMP Galaţi. „Le mulţumesc tuturor celor care au venit astăzi alături de noi pentru a arăta că Galaţiul se poate vindeca de ciuma roşie. M-aţi făcut mândru să fiu camaradul/prietenul vostru şi mi-aţi oferit speranţă că lucrurile se pot schimba. Sigur că am fost mai puţini decât mareea de asistaţi social şantajaţi şi ameninţaţi de PSD în bunul lor stil. Dar a fost o dovadă de curaj. În adâncul sufletului meu, simt că o majoritate a gălăţenilor ne-au fost alături cu gândul”, a scris Cristache pe pagina sa de Facebook.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de