Studenții mediciniști declanșează greva japoneză

Data : 12 octombrie 2019

Ei sunt nemulțumiți deoarece ministerul amână examenul de rezidențiat.

În urma instabilității încă existente cu privire la data examenului de rezidențiat, studenții din domeniul sănătății intră în grevă japoneză și încurajează membrii societății civile să li se alăture.

„Deşi am solicitat instituțiilor statului soluționarea problemei vizând organizarea examenului de rezidențiat înainte de ziua moțiunii de cenzură, acest lucru nu s-a întâmplat. Ne menținem neutralitatea politică și dorința de a rămâne în afara oricărei discuții politice, însă solicităm clasei politice să înțeleagă importanța soluționării de urgență a acestei probleme, fără a pune în pericol viitorul unei întregi generații de viitori medici, farmacişti şi medici stomatologi. În urma moțiunii de cenzură ne aflăm într-o situație de instabilitate politică, în care nu se va putea clarifica situația examenului de rezidențiat nici după ziua de mâine, când are loc ultima şedinţă a actualului guvern.

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), împreună cu Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR) și Federația Studenților în Medicină Dentară din România (FSMDR), demarează greva japoneză a studenților din domeniul sănătății și vă încurajează să diseminați acest mesaj în rândul colegilor”, se arată într-o postare pe Facebook a reprezentanților Societății Studenților Mediciniști din Galați.

Studenții din Galați sunt îndemnați să-și procure câte o mască medicală, să scrie pe ea #Rezi, să poarte masca fie în mod uzual fie la mână pe post de banderolă și să posteze pe site-urile de socializare fotografii.

În cazul în care greva japoneză nu va da rezultate, stundeții se gândesc la o grevă adevărată și strâng deja opinii într-un chestionar online.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de