Tablă groasă de la Galați pentru construcția unei nave de croazieră polară

Autor :

Data : 13 decembrie 2018

Nava va purta numele marelui explorator francez, Comandantul Charcot.

Tabla groasă navală produsă la Combinatul Siderurgic de la Galați este în prezent utilizată pentru construcția unui important vas de croazieră și de cercetare, care va explora mările nordice.

«Suntem extrem de mândri să fim parte a realizării navei „Le Comandant Charcot”. Am pus la punct soluții tehnice și comerciale speciale pentru acest proiect de prestigiu, care demonstrează capacitatea noastră de a livra materii prime pentru provocări noi și dificile. Nu va fi doar o navă de croazieră și de cercetare ci și un punct de referință în privința respectării mediului înconjurător», a declarat Bogdan Grecu, Directorul General al ArcelorMittal Galați.

Construcția vasului de explorare polară „Le Comandant Charcot” a început oficial cu ceremonia tradițională de tăiere a primei table, care a avut loc pe 6 noiembrie. Nava va fi construită la Șantierul Naval VARD din Tulcea, parte a Grupului Fincantieri.

„Le Comandant Charcot” va fi operată de firma franceză PONANT, începând cu anul 2021. Conform armatorului, nava va explora zona Polului Nord atât ca navă de croazieră cât și ca laborator științific destinat unor misiuni operaționale și de cercetare oceanografică. Acesta va fi primul vas de explorare care va depăși standardele de mediu stabilite în reglementările internaționale. Astfel, „Le Comandant Charcot” va avea o propulsie hibridă: electrică dar și pe gaz natural lichefiat.

„Nava va purta numele marelui explorator francez, Comandantul Charcot. Explorator prin vocație, cu o adevărată pasiune pentru navigație, Jean – Baptiste Charcot este una dintre figurile emblematice ale expedițiilor polare franceze”, a explicat PONANT.

Copyright: PONANT – SDI

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de