Tur ghidat gratuit la fostul Palat al Comisiei Europene a Dunării

Autor :

Data : 6 septembrie 2019

Evenimentul are loc sâmbătă, 14 septembrie 2019, în intervalul orar 11.00 – 14.00, la Biblioteca Județeană „VA Urechia” Galați.

Sâmbătă, 14 septembrie 2019, în intervalul orar 11.00 – 14.00, Biblioteca Județeană „VA Urechia” Galați lansează un tur ghidat al spațiilor sale publice, la sediul său din Strada Mihai Bravu. Evenimentul, desfășurat sub titulatura „Palatul Comisiei Europene a Dunării – Biblioteca și comorile ei”, se înscrie în lista de activități organizate pentru a marca Zilele Europene ale Patrimoniului, tema din acest an, la nivel național, fiind „Biblioteca, arhiva, trezorier de patrimoniu”.

Turul ghidat, organizat pentru prima dată la inițiativa Bibliotecii, se adresează oricui este câtuși de puțin intrigat de istoria clădirii Bibliotecii – fost sediu al Comisiei Europene a Dunării și va fi susținut de dl. Marius Mitrof, consilier superior în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Galați, și de specialiști din bibliotecă. Vor fi astfel povestite diferite întâmplări legate de istoria clădirii, de colecțiile și de serviciile oferite, dar și despre evenimentele culturale organizate de/în bibliotecă, cei prezenți având ocazia să pună întrebări într-un mediu relaxat și să își formuleze propriile răspunsuri despre istoria orașului Galați.

Cei interesați vor putea vedea „pe viu” rarități bibliofile din colecțiile speciale ale Bibliotecii dintre care enumerăm: La Guida del Mercurio Geografico per tutte le parti del mondo, Roma, an de apariție 1692; L’Histoire de la décadence de l’Empire Grec et établissement de celuy des Turcs, autor Laonic Chalcocondil, Paris, an de apariție 1620; Rerum Moscoviticarum Commentarii, autor Sigmund von Herberstein, an de apariție 1551; Historiae de gentibus septentrionalibus, autor Oalus Magnus, Anvers, an de apariție [1558-1562].

La reușita evenimentului își vor aduce contribuția și Asociația „Galați, orașul meu”, cu o expoziție de cărți poștale vechi (colecționar Ilie Negrea), Asociația „Tinerii și viitorul” cu o „vânătoare de comori de patrimoniu” dar și un recital de pian susținut de Lorin Lupoae, elev al Colegiului Național „Costache Negri” Galați.

Turul ghidat va începe în curtea Bibliotecii, imediat după ora 11:00, durata acestuia fiind de aproximativ 45 de minute, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de vârsta și de gradul de interes al participanților.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de