Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătoare națională

Data : 15 martie 2017

Deputatii au votat marţi, 14 martie, proiectul de lege pentru declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională.

Proiectul de lege a fost inițiat de grupul de deputați PMP, între aceștia numărându-se și deputatul gălățean Cătălin Cristache.

„Mi s-a părut absolut firesc ca odată ce ne apropiem de marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire să acordăm şi să dăm un semnal politic şi un gest politic cu o anumită încărcătură acestei zile, pentru că ziua de 27 martie reprezintă de fapt primul pas spre Marea Unire din 1918, Basarabia fiind prima provincie care a făcut pasul spre reîntregirea ţării.”, a afirmat Eugen Tomac, iniţiatorul proiectului de lege, în expunerea de motive.

”Sunt mândru că fac parte dintr-un partid pentru care Unirea țării este principalul proiect de țară. Cinstirea acestei zile și a tuturor celor care au făcut posibilă Marea Unire reprezintă un act de recunoaștere a acelei părți din istorie în care Romînia a putut fi Mare și marcarea unui reper important în conștiința națională”, a declarat pentru Știri de Galați deputatul Cătălin Cristache.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de