ABSENȚI din Parlament la LEGILE JUSTIȚIEI !

,,,

Un avocat ”la stat” spunea odată că nu contează ce procese câștigi, important e sa le pierzi pe alea care trebuie. Cinic, realist și cât se poate de profitabil.

Ieri, în Camera Deputaților. a început ”tragerea pe roată” a (legilor) justiției, avându-i drept călăi principali pe Florin Iordache ”Altă-ntrebare” și pe Șerban Nicolae ”Manivelă”. Timp de 12 ore, articol cu articol, a fost modificat statutul judecătorilor și procurorilor astfel încât, la final, magistrații să rămână doar niște funcționari de partid.

Mașinăria de vot PSD-ALDE a funcționat, bine motivată de spectrul cătușelor. Nu același lucru putem spune de opoziție. La sfârșitul ședinței, la ora 11 noaptea, în sală erau doar 27 deputați ai opoziției. Doar 27 de deputați au înțeles că oricât de lipsit de șanse este demersul lor, au datoria de a arăta țării că există opoziție.

Dintre aleșii Galațiului, Cătălin Cristache a fost singurul deputat care s-a opus mașinăriei PSD-ALDE și a votat ”împotriva”. Bogdan Rodeanu și Victor-Paul Dobre, ceilalți doi deputați ai opoziției gălățene au fost ABSENȚI. Suntem convinși că au motivări, scutiri, și tot ce le trebuie ca să-și justifice absența. De 27 de ani aflăm numai motive pentru care lucrurile care trebuiau făcute n-au fost făcute.

Prestația lui Victor-Paul Dobre este deja o constantă și cum calul bătrân nu se mai învață în buiestru, nu ne-am aștepta să-i detectăm liberalului urme de bărbăție politică prin bătătură.

Dar Bogdan Rodeanu? Cum care Rodeanu?! Băiatul acela tânăr de la USR! Cu siguranță nu a participat la vot pentru că era plecat să salveze România. Noroc cu Cosette Chichirău care s-a lăsat călcată-n picioare și a înghițit mitocăniile lui Șerban Nicolae pentru a salva nu România ci obrazul bărbaților din USR. Felicitări doamnă! De bărbați ca dumneavoastră are nevoie opoziția, nu de domnișoare ”de fițe” de la Galați.

Sau poate deputatul Rodeanu preferă companii mai selecte decât pe cea a doamnei Chichirău, că după cum se arată îi plac parfumurile fine, cu părul lung și ieșiri frecvente în străinătate. Sperăm ca măcar acolo să #reziste, pentru că astfel de ipostaze sunt epuizante și-i pot suge ultimul strop de energie, ferească Sfântul Mucenic Nicușor (Dan)!

rodeanu-birchall

Domnule deputat, nu știm ce salvați dumneavoastră ieri, dar României i se amputa justiția în parlament, Nu știm nici dacă putea fi salvată, dar putea fi apărată. Ați fost ABSENT.

 

Acest articol nu este un pamflet oarecare ci un pamflet serios…