Acțiunea polițiștilor în colaborare cu Inspectoratul General de Aviație s-a lăsat cu amenzi de aproape 200.000 de lei

Polițiștii gălățeni au desfășurat ieri o acțiune pentru verificarea respectării interdicțiilor de deplasare a persoanelor, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr. 3/2020, acțiune la care au primit sprijinul unei aeronave (elicopter) a Inspectoratului General de Aviație.

Astfel, în intervalul orar 11.00 – 24.00, au fost efectuate activități de supraveghere aeriană a municipiilor Galați și Tecuci, precum și a comunelor Liești, Ivești, Barcea, Munteni, Brăhășești și Ghidigeni, în zonele identificate cu risc de producere a conflictelor stradale.

Supravegherea aeriană a fost urmată de intervenția punctuală, la sol, a polițiștilor, ocazie cu care au fost verificate 109 autovehicule și au fost legitimate 372 de persoane.

Polițiștii au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 197.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, și au constatat săvârșirea a două infracțiuni (tăiere ilegală de arbori și furt de material lemons), confiscând cantitatea de 2 m³ de lemn și două atelaje hipo.

Activitățile, la care au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați și din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău, vor continua în cursul zilei de astăzi, în același interval orar.