Adunare religioasă, împrăștiată de polițiști

Sute de persoane care participau la o întâlnire religioasă în localitatea Umbrărești au intrat în atenția polițiștilor gălățeni în acest weekend.

După apariția imaginilor în spațiul public, pe un site de socializare, polițiștii s-au autosesizat și au stabilit că, la data de 26 iulie a.c., în intervalul orar 18.00 -21.00, în curtea locuinței unui bărbat, de 27 de ani, din comuna Umbrărești, ar fi fost organizată o întrunire cu caracter religios, la care au participat mai mult de 200 de persoane.

„Întrucât s-a constatat nerespectarea legislației în vigoare cu privire la interdicțiile organizării de activități în spații deschise, polițiștii au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale.
Astfel, organizatorul întrunirii a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, iar alți 15 participanți, identificați până în prezent, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.500 de lei, fiecare.
În continuare, polițiștii desfășoară activități pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au participat la această adunare“, se arată într-un comunicat al polițiștilor.