ALDE Genica Totolici și cauzele dezastrului de la Transurb

Am văzut în episodul trecut cum căpușa de partid poate să sugă încet dar sigur, metru cu metru, câteva zeci de mii de kilometri din cursele pe care Transurb le presta către ArcelorMittal prin asigurarea „Convenției” de transport a salariaților combinatului.

Vom continua și astăzi să demonstrăm capacitățile formidabile ale „sugativei”.

În martie 2014, Camera de Conturi Galați a luat la puricat Transurb-ul, să vadă, vorba lui Toma Caragiu, ”câte alune avea în plan, câte a cules pe an, fildeș cât a folosit, cât a economisit…”

A puricat elefantul și a găsit nu pureci, ci căpușe, grase și vesele, frumoase și voioase, cu miros de bancnote proaspete.

Zice curtea așa: ”Entitatea nu a respectat tarife minime aprobate de Consiliul Local al Municipiului Galați pentru închirierea bunurilor concesionate sau primite în folosință gratuită și in consecință, nu a stabilit, evidențiat și încasat venituri proprii suplimentare”. În cuvinte puține, ce-a făcut, ce n-a făcut Genica Totolici, că a reușit să facă să dispară (de fapt să nu apară), fix 1.300.783,14 lei. Prinsă cu mâța-n sac, „Entitatea” s-a făcut vreo trei ani că plouă, dar neavând încotro, în 2017 s-a apucat de numărat paguba și a constatat că la „inventarierea stâlpilor utilizați ca suport pentru fibra optică” au ieșit lipsă 1.823 de bucăți, bașca faptul că „prin Hotărârea Transurb nr.9/29.02.2012, s-au diminuat tarifele de închiriere”.

Că n-o fi numărat Genica stâlpii, hai să zicem, dar că nu știa ce face atunci că a hotărât să ceară mai puțini bani pe chirie, asta n-o mai credem. Cum nu credem nici că ai nevoie de 3 ani ca să te apuci să cercetezi ce vrea să spună Curtea de Conturi când zice că ai făcut prăpăd în finanțele întreprinderii.

Dar, chiar și-așa, de ce ai avut nevoie de 3 ani? Răspunsu-i simplu: să treacă timpul și să beneficiezi de prescripție, prescripție pe care Genica a invocat-o atunci când societatea i-a cerut să aducă banii lipsă. Și uite că i-a ținut, pentru că la judecata în primă instanță i-a mers artificiul și a ieșit virgină. Să mai spună cineva că la Galați, spălată nu-i ca nouă.

Gaura a fost ceva mai mare, dar strânsă cu ușa, Genica, cea strângătoare ca furnica, și-a rupt de la suflet și a adus înapoi parte din banii pe care și i-a plătit singură drept salariu umflat, ”nu cu pompa ci cu trompa” (ca să-l cităm iar pe Caragiu). Pentru ca, zice Curtea, în 2014 “Entitatea a plătit Directorului General o remunerație mai mare” decât cea legală. A naibii Entitate. Cum de i-o fi plătit ea tocmai Genicăi bănuții ăia și nu i-a dat, de exemplu, vatmanilor. Și avem odată 55.510 lei pe care Genica i-a returnat în octombrie 2016, odată 15.618 pe care i-a dat înapoi în 2017 și nu avem 5.821, că ăia s-au prescris, adică s-au dus pe apa Sâmbetei, să trăiască nașu’ mare!

Unde lucrează astăzi Genica Totolici? La „Entitate”. La Transurb adicătelea. Păi unde altundeva? N-a adus ea metroul în Galați când Stan nici nu visa să facă tunele până la Lună? Păi Genica a îngropat Transurb-ul timp 12 ani de nu-l mai scoate nici dracu’ de acolo. Metrou în toată regula, ce mai vorbim?!

Acum stă și ea și se odihnește. Mai sparge o sămânță, mai face o politică de mânuță cu Cristian Dima, la ALDE unde pentru merite deosebite și înaltă performanțî managerială a fost „unsă” de curând președinte a organizației județene de femei.

Zicea Dima și (culmea tupeului) voia să-l credem, că ALDE n-are nici o treabă cu falimentul Transurb-ului. Eu zic că n-are nici o treabă cu bunul simț dacă spune asta în timp ce o ține pe Genica pe „genunche”. „Di-vină” sau nu, 12 ani a condus Transurbul spre dezastrul de azi.

Voi credeți pe cine vreți…

 

Citește și „ALDE: Căpușa Transurb-ului sau Transurb-ul căpușelor?