Anvergura proiectelor va dicta alianța!

Lipsa de esență pe termen lung, chiar dacă a funcționat strategia de partid, naște mandate catastrofale sau sterile. Acest fenomen se întâmplă dintr-o orientare politică atunci când vorbim de alegerile locale. Politic se votează la parlamentare, acolo strategiile partidice mișcă electoratul. În cazul alegerilor locale, partidele au obligația să genereze candidați de esență, profesioniști cu viziune clară despre dezvoltare regională.

Acest aspect impune, într-un mod incontestabil, schimbarea modului de acțiune în consilii, unde practicile politico-partidice nu mai încap. Prin definiție, consiliul are ca prim obiectiv identificarea proiectelor, analiza și susținerea spre implemenetare a acestora. De aici se înțelege clar că aducerea în discuție a unei posibile alianțe politico-partidice în cadrul consiliilor este o deviere de la normalitate.

Un consiliu trebuie să rămână integru, deschis și coaagulat în jurul proiectelor viabile pentru societate. Alianța în acest caz este prezentă dar nu este de natură politică, ci calibrată în jurul centrului de interes social.

Partidul Mișcarea Populară generează candidați cu viziune și caracter autonom în ceea ce privește activitatea în consilii. Această formă de abordare a lucrurilor vorbește despre o încercare de a defini într-un mod corect rolul de consilier minicipal sau județean. Acest aspect rămâne o invitație deschisă către toți candidații, chiar și în lipsa unei alianțe de dreapta, Partidul Mișcarea Populară va da startul normalității.

Cum am cerut în campanie contracandidaților să discutăm despre reușite și eșecuri, după 27 septembrie vom discuta despre proiecte, nu despre politică
sau alianțe partidice.

Ilie Bălan, vicepreședinte PMP Galați, candidat pentru funcția de consilier județean